- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (09.05.2013, 17:02)
- Traian Terzian , Adrian Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali cere instanţei aducerea unor martori din Olanda
Fostul impresar Ioan Becali a decis, joi, să facă declaraţii în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, deşi iniţial se prevalase de dreptul la tăcere, şi a cerut aducerea unor martori din Olanda, care să fie audiaţi în dosarul transferurilor de jucători.
Urmărește
296 afișări
DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali cere instanţei aducerea unor martori din Olanda (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)
Instanţa supremă a judecat recursurile împotriva condamnărilor dispuse de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul transferurilor de jucători, în care sunt acuzaţi opt oameni de fotbal.
Cristian Borcea, Mihai Stoica, Gheorghe Neţoiu şi Ioan Becali au dat declaraţii în faţa instanţei, aceştia susţinând că sunt nevinovaţi şi că în toate transferurile pentru care sunt judecaţi au respectat dispoziţiile legale.
Ioan Becali le-a spus judecătorilor că vrea să facă declaraţii în dosar, deşi iniţial a anunţat că se prevalează de dreptul la tăcere, el susţinând că este nevinovat şi cerând instanţei să dispună aducerea unor martori din Olanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"De ce sunt eu aici? Pentru că i-am spus domnului Ţuluş că nu se fumează în biroul meu? Poate că de asta sunt aici. Domnul Ţuluş şi procurorii săi au fost la Rotterdam, la sediul acelor firma, crezând că acolo vor găsi o cutie cu scrisori cu câteva plicuri în ea. Eu nu am semnat nimic şi sunt acuzat de nu ştiu ce fapte. Firmele pe care eu le-am adus în România au relaţii în lumea fotbalului. Există relaţii. Aceste firme aveau relaţii mult mai importante decât ale mele. Probabil dacă acest firme au dat în stânga şi în dreapta din banii pe care i-au produs, probabil că au reuşit să facă acele transferuri. Eu am fost să-l prezint pe Mara cluburilor din străinătate, dar cine era Mara? Un «no name», juca la Piteşti. Eu vă spun adevărul, Mitea cine e? Printr-o relaţie a mea cu antrenorul Ronald Koeman, după ce am făcut transferul lui Chivu la Inter Milano m-am dus şi i-am spus că am un puşti în România, să-l ţină două luni să vadă dacă e bun", a declarat Ioan Becali în faţa instanţei.
Acesta a întrebat de ce nu aduc procurorii reprezentanţi ai firmelor din Olanda care să spună că i-au dat bani.
"Eu spun că am omorât-o pe Elodia, arestaţi-mă. Puşcăria nu mă sperie. Eu sunt gata să plătesc dacă am greşit. Voi respecta orice decizie veţi lua. Eu am vizitat împreună cu avocatul acele firme, mi s-a comunicat personal că firma nu mă cunoaşte, dar că ştie doi subalterni care au legătură cu mine în România. Pe cei doi i-am prezentat cluburilor din România, dar nu le cunosc numele de familie. Unul dintre ei este Peter sau Pit. Acolo unde credea domnul Ţuluş că va găsi o cutie de scrisori eu am găsit un bloc cu şase etaje şi 1.000 de funcţionari. În contul firmei Becali Sport au fost plătiţi 500 sau 600.000 de dolari ca bonus pentru realizările lor cu jucătorii noştri. Dacă aş fi vrut să driblez statul nu i-aş fi adus în ţară. Concluzia mea e că dacă eu nu am putut să transfer jucători ca Ionel Ganea pe două milioane, Codrea sau Mara, aceste firme au reuşit. Aceşti oameni au avut relaţii foarte bune. Am primit într-un cont de la Deportivo Alaves în fiecare an câte 200.000 de dolari pe care trebuia să-i returnez domnului Contra pentru a respecta contractul cu Dinamo", a mai spus Ioan Becali.
Fostul impresar a adăugat că "apasă" asupra capului său o pedeapsă de opt ani şi procurorii cer condamnarea lui la 15 sau 16 ani, de aceea insistă în aducerea acelor martori din Olanda, pentru a se putea stabili nevinovăţia lui.
"De ce nu se aduc aceşti oameni din Olanda? E greu să-l aducă pe Fred Luis cu mandat? E cel mai barosan avocat din Olanda. Îi găsesc eu doamnă. Chemaţi-i doamnă. Am cerut aducerea acestor persoane. Ce justiţie e asta? Spuneţi-mi ce prejudiciu am adus. Eu am venit să-mi educ copiii în România, al dracului de cinstit ce sunt eu. Asta e ultima mea rugăminte. Aduceţi-i pe aceşti oameni, puneţi-mi un prejudiciu şi mă duc singur acolo (n.r. - arătând cu degetul spre boxa acuzaţilor). Am trei copii şi nu vreau să fac puşcărie pentru nişte oameni pe care nu-i aduceţi aici", a spus Becali.
Fostul impresar şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, le-au spus judecătorilor că vor căuta numele celor doi colaboratori din Olanda şi le vor comunica instanţei.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, în dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.
Inculpaţii au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.
Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Citeşte şi:
DOSARUL TRANSFERURILOR - Borcea: Transferurile făcute de mine au avut profitabilitate de peste 1.800 la sută
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe