- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (23.03.2019, 22:52)
- Marius Huţu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două rivale istorice în sport au făcut front comun şi contestă o decizie a Federaţiei Române de Handbal
Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti contestă decizia Comisiei de Discipline a FRH, prin care ambele cluburi au fost sancţionate cu disputarea a două jocuri fără spectatori, pe teren propriu, în urma incidentelor de la Focşani, de la semifinala Cupei României.
Urmărește
222 afișări
Două rivale istorice în sport au făcut front comun şi contestă o decizie a Federaţiei Române de Handbal
„Clubul Sportiv Dinamo se raliază poziţiei CSA Steaua Bucureşti vizavi de decizia Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal din data de 19 martie a.c., prin care ambele cluburi au fost sancţionate cu disputarea a două jocuri fără spectatori, pe teren propriu, în urma incidentelor de la Focşani, de la semifinala Cupei României.
Aşa cum clubul a specificat şi în punctul de vedere solicitat de FRH înaintea şedinţei Comisiei de Disciplină din data amintită, considerăm că incidentele de la Focşani au fost favorizate de unele aspecte organizatorice. CS Dinamo a avut alocate din partea FRH, conform adresei nr. 227/18.02.2019, un număr de 50 de invitaţii (cu titlu gratuit) şi 50 de bilete (contracost) pentru suporteri. Cele 100 de bilete au fost repartizate acelor suporteri dinamovişti care au fost alături de echipă în tot sezonul 2018-2019, inclusiv la meciurile din deplasare jucate în Liga Campionilor, la Thun (Elveţia) şi Lisabona (Portugalia), unde nu a existat vreo problemă de conduită sau vreun reproş din partea organizatorilor. Mai mult, la final fanii noştri au fost aplaudaţi de echipele gazdă pentru contribuţia lor la spectacol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Precizăm că suporterii echipei Dinamo s-au deplasat la Focşani cu autocare închiriate, care au fost însoţite pe traseu de echipaje ale jandarmeriei. Nu s-au înregistrat incidente sau alte probleme de conduită.
Pentru ceea s-a întâmplat în sală, conform atât Legii 4/2008, art 5, cât şi Regulamentului de Disciplină al FRH, art. 69, responsabilitatea revine organizatorului competiţiei, care nu a fost nici CS Dinamo, nici CSA Steaua.
Pentru aceste motive, CS Dinamo contestă decizia Comisiei de Disciplină a FRH.
În final, trei teme de reflecţie.
1. În momentul evacuării tribunelor, mai mult de jumătate dintre suporterii dinamovişti se aflau în zona de acces control, adică nu intraseră încă în sală. Aveau bilete valabile, plătite. Lor cine le dă banii înapoi?
2. Timp de două etape, suporterii dinamovişti nu ar mai avea dreptul, conform deciziei FRH, să-şi susţină echipa pe teren propriu. O pot face însă fără probleme la meciurile din deplasare, aşa cum s-a întâmplat la meciul de joi, de la Buzău, din etapa a 23-a a Ligii Naţionale. Aproximativ 30 de suporteri dinamovişti s-au aflat în tribune, contribuind din plin la spectacol. Evident, fără să fi existat vreun incident.
3. Între CS Dinamo şi CSA Steaua există o înţelegere vizavi de prezenţa suporterilor la meciurile de handbal disputate în deplasare, pe principiul ”noi nu mergem la ei, ei nu vin la noi!”. FRH cunoaşte acest detaliu foarte important. Dacă ar fi ţinut cont de el, s-ar fi evitat toate aceste discuţii. Dar poate că ”aşa a fost să fie”, se arată într-un comunicat emis de CS Dinamo.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe