- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (06.08.2013, 12:34)
- Traian Terzian , Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragomir: Am luat prostia în braţe, dar LPF nu a greşit cu nimic în cazul Rapid/Concordia
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că membrii Comitetului Executiv al FRF "au luat prostia în braţe" organizând barajul FC Rapid - Concordia Chiajna, precizând însă că LPF nu a greşit cu nimic în acest caz.
Urmărește
162 afișări
Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
"FRF trebuia să supună la vot în Comitetul Executiv una din cele două propuneri ale ligii. Dar în Comitetul Executiv nu s-a ţinut cont de proprunerea ligii. Atunci, reprezentatul sindicatelor, domnul Dumitru Costin, a propus ceva, acest baraj, şi la toţi le-a convenit. Pentru că răspunderea a plecat şi de la mine, şi de la Mircea Sandu, şi de la toţi. Am luat prostia în braţe, asta am făcut. Domnul Mircea Sandu a spus că noi de la ligă suntem incompetenţi şi neprofesionişti, dar LPF şi eu n-am greşit cu nimic în speţa asta. Suntem în rahat pentru că a greşit TAS-ul şi Comitetul Executiv. Nu spunem că am greşit pentru că suntem laşi. Dar liga nu a greşit. Liga nu putea să încalce regulamentul. În hotărârile Comitetului Executiv, aprobate de Adunarea Generală a FRF, precum şi în ROAF scrie clar că în sezonul 2013-2014 al Ligii I trebuie să fie 18 echipe. Cum puteam să încalc eu regulamentele şi statutul? Dacă făceam asta, FIFA şi UEFA mă desfiinţau", a spus Dragomir.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Cum a evoluat rata de neperformanţă în 2024? Presiunea creditelor neperformante a continuat să rămână scăzută, rata NPL oscilând în jurul nivelului de 2,5%
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
Preşedintele LPF susţine că Mircea Sandu, care a recunoscut că în Comitetul Executiv a fost împotriva unui campionat cu 18 echipe în Liga I, a votat împotriva Adunării Generale a FRF şi a ROAF. "Domnul preşedinte (n.r. - Mircea Sandu) a zis că nu a votat propunerea noastră cu 18 echipe... Dar dânsul nu trebuia să spună asta pentru că asta înseamnă că a votat împotriva unei hotărâri a Adunării Generale. Pentru că numărul de 18 echipe în sezonul 2013-2014 în Liga I a fost aprobat de Adunarea Generală. Dacă dânsul a spus că n-a votat pentru 18 echipe, după părerea mea trebuie să îşi retragă declaraţia pentru că nu e bine pentru domnia sa. Adică dânsul a votat în Comitetul Executiv împotriva Adunării Generale a federaţiei şi a ROAF-ului? Asta cu barajul este o greşeală, dar e regulamentară dacă a fost votată. Pe mine m-a deranjat că Mircea Sandu a spus că el n-a votat", a explicat oficialul Ligii.
El a adăugat că a fost de acord cu propunerea de disputare a unui baraj de menţinere în Liga I între Rapid şi Concordia Chiajna numai pentru că, în acest fel, responsabilitatea aparţinea preşedintelul AFAN, Dumitru Costin. "Sunt gras, dar nu sunt prost. Când am văzut propunerea sindicatelor şi că răspunderea cade pe ăla (n.r. - Dumitru Costin), ce, eram tâmpit (n.r. - să nu votez)? Când eu am sechestru pus de DNA şi altele, ce, sunt tâmpit? Când nu ai nicio răspundere votezi orice. Eu chiar am felicitat propunerea pentru că aşa am ieşit eu din joc. Dar nu eu am condus şedinţa. Şedinţa a condus-o Mircea Sandu, şeful meu, care trebuia să supună la vot propunerile Ligii. Pentru că altfel, în Comitetul Executiv, când are vreo problemă fotbalul feminin, mă ridic şi eu şi propun să joace fără sutiene. Sau la fotbal pe plajă mă ridic şi propun să joace fără chiloţi. Şi aşa se ajunge la o aberaţie. Liga de aia este în Comitetul Executiv. Propunerile privind Liga I trebuie făcute de specialiştii de la LPF, că de asta răspundem şi organizăm competiţia, nu FRF", a afirmat Dragomir.
În conferinţa de presă, preşedintele a făcut publice cele două propuneri ale instituţiei pe care o conduce în Comitetul Executiv al FRF din 6 iulie: "În cazul în care Universitatea Cluj avea succes la TAS, liga a făcut două propuneri: menţinerea în Liga I a echipei Rapid în temeiul principiului sportiv şi menţinerea Concordiei Chiajna luând în considerare principiul articolului 20 al ROAF aplicat anul trecut".
În opinia lui Dragomir, în acest caz au greşit TAS, FRF şi FC Rapid. "Şedinţa Comitetului Executiv al FRF este condusă de preşedintele federaţiei care ne-a catalogat drept incompetenţi pe noi, cei de la LPF. Dar noi nu facem decât să respectăm regulamentele LPF, FRF, UEFA şi FIFA. Uitaţi documentele aici. Eu nu încalc regulamentele. Şi acum tot felul de troglodiţi mă acuză că eu sunt vinovat şi spun să îmi dau demisia. Dar e negru pe alb, scrie în regulament de 18 echipe. E pe site-ul federaţiei şi acum documentul ăsta. TAS a greşit grav. Rapidul a greşit grav că nu s-a apărat (n.r. - la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne). Federaţia Română de Fotbal nu s-a apărat şi a greşit grav. LPF nu are nicio implicare în nimic", a adăugat Dumitru Dragomir.
Oficialul a recunoscut că ar fi dorit ca Rapid să rămână în Liga I şi nu Concordia Chiajna. "Eu am dorit ca Rapid să rămână în Liga I. Indiferent ce îmi spune mie cineva, e frumoasă Concordia Chiajna, dar nu e ca Rapidul pentru un campionat ca ăsta pe care îl conduc eu. Iar eu m-am bătut pentru 18 echipe pentru că aşa era regulamentar, nu pentru că am vrut eu 18 echipe", a menţionat preşedintele.
Acesta susţine că Rapid are dreptul să atace decizia TAS la Tribunalul Federal elveţian. "Dacă Rapidul consideră netemeinică şi nelegală hotărârea TAS o poate ataca la Tribunalul Federal elveţian. Dar conjugată cu ceva similar din partea FRF. Dar pot eu să-i spun şefului meu Mircea Sandu să facă demersurile şi cheltuielile necesare? Nu", a mai afirmat preşedintele Ligii.
Liga Profesionistă de Fotbal nu şi-a asumat în Comitetul Executiv al FRF eventualele daune în cazul unui proces deschis de FC Rapid, susţine Dumitru Dragomir. "Nu este adevărat. A, că Mircea Sandu a avut o expunere de felul ăsta în Comitetul Executiv, că nu i-a plăcut că vor fi 18 echipe şi a zis că dacă se întâmplă ceva atunci plăteşte Liga. Dar nu a supus la vot. Că dacă supunea la vot mă ridicam şi cine ştie ce făceam pe acolo iar. A fost o discuţie, atât", a menţionat el.
Dragomir afirmă că este normal ca oficialii FC Rapid să solicite daune financiare ca urmare a retrogradării echipei în Liga a II-a. "Proşti sunt dacă nu dau în judecată. La Comitetul Executiv s-a votat secret. Comitetul Executiv trebuia să pună în practică propunerile LPF, nu propunerile de la sindicate sau fotbal feminin", a precizat Dumitru Dragomir.
Oficialul a declarat că s-a săturat de aceste probleme şi că încearcă să se gândească la retragerea din funcţia de preşedinte al LPF. "M-am săturat şi eu. Încerc să mă gândesc şi eu la retragere. Eu mă pot gândi vreo 15-25-40 de ani, nu e nicio problemă. Problema este că sunt sătul", a spus Dragomir.
Într-o discuţie cu reprezentanţii televiziunilor care deţin drepturile TV în Liga I, Dragomir a încercat să obţină bani în plus pentru cele două partide jucate de Rapid cu FC Vaslui şi Viitorul Constanţa care au fost transmise, dar a fost refuzat. "Am stat azi de vorbă cu reprezentanţii televiziunilor, le-am spus că am dat două meciuri în plus şi le-am solicitat să ne dea şi nouă câte o ciocolată. Dar au zis că nu au greşit ei", a mai spus Dumitru Dragomir.
TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, luni, de Comitetul de Urgenţă al FRF.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.
Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe