Dragomir: Dacă am greşit, modificăm regulamentul, jucătorii se întorc, iar Craiova evoluează în B

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, joi, că în situaţia în care Adunarea Generală a FRF consideră că membrii Comitetului Executiv au greşit când au dezafiliat clubul Universitatea Craiova atunci se va modifica regulamentul, jucătorii se întorc, iar echipa olteană va evolua în Liga a II-a.

Urmărește
323 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Dacă am greşit, modificăm regulamentul, jucătorii se întorc, iar Craiova evoluează în B

Dragomir: Dacă am greşit, modificăm regulamentul, jucătorii se întorc, iar Craiova evoluează în B (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Dacă Adunarea Generală nu votează propunerea (n.r. - de dezafiliere) Comisiei Juridice însuşită de Comitetul Executiv, atunci se revine la normal, conform statutului şi regulamentelor. Adică el revine în Divizia B, iar jucătorii pot să revină la Universitatea Craiova, nu ştiu după ce regulament, dar pe mine nu mă interesează. Dar tot printr-o decizie a Comitetului Executiv se reglează lucrurile. Regulamentul se poate modifica, ce mare brânză, noi îl modificăm. Ce atâta necaz? Jucătorii revin şi de la anul Universitatea poate juca în Divizia B. Mititelu n-a pierdut nimic, din contră a câştigat că n-a cheltuit nimic, pentru că şi dacă nu era dezafiliat tot în B juca. Dreptul la muncă nu poate să îl ia nimeni jucătorilor. Ei au venit cu o hârtie că sunt jucători liberi de contract şi, conform legilor ţării şi regulamentelor FIFA şi UEFA, pot juca la alte echipe. Bineînţeles că aş vedea pe un Costea înapoi la Craiova, de ce să nu?", a spus Dragomir prezent la noul său restaurant unde a inspectat stadiul lucrărilor de modernizare.

Preşedintele Ligii consideră că excluderea grupării Universitatea Craiova nu este un "abuz în serviciu" deoarece decizia Comitetului Executiv al FRF este doar "provizorie". "Nu poate fi abuz în serviciu pentru că nu este o decizie definitivă a Comitetului Executiv. Nu poate fi abuz în serviciu o decizie provizorie sau o propunere provizorie. Dar procurorii sunt oameni deştepţi, nu au mintea lui Mititelu şi a câtorva jurnalişti corupţi. Ar trebui DNA-ul să se sesizeze la ei, nu la noi. Unde a fost abuzul? DNA-ul trebuie să îşi facă ancheta, normal. Nu are nimeni nimic cu DNA-ul, noi nu acuzăm DNA-ul. Problema este de ce, conform legilor ţării şi a regulamentelor, Mititelu nu a făcut apel la o instanţă civilă. Se putea face la contencios administrativ, iar în 2-3 zile se şi judeca şi el putea să joace în Divizia B. Dar nu, el a premeditat toată această treabă", a adăugat Dumitru Dragomir.

Despăgubirea de 50 milioane de euro cerută de patronul Adrian Mititelu pentru excluderea clubului este considerată de Dragomir drept "o aberaţie". "Asta este o aberaţie. Ce bani?, că el a prejudiciat pe toată lumea. Asta (n.r. - dezafilierea) este o propunere provizorie a Comitetului Executiv. Degeaba se face acum presiune pentru ca Adunarea Generală a FRF să nu voteze dezafilierea. Reclamaţia la DNA se face pentru a pune presiune pe membrii Adunării Generale să nu voteze propunerea Comisiei Juridice însuşită de Comitetul Executiv. Câţiva corupţi din presă îi fac jocurile lui Mititelu şi atunci DNA-ul trebuie să cerceteteze dacă FRF a procedat corect sau nu", a explicat Dragomir.

Preşedintele LPF susţine că Adrian Mititelu, conform regulamentelor, trebuia să se adreseze TAS sau instanţelor civile şi nu Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "Cel ce sapă groapa altuia cade singur în ea. Mititelu nu se bazează pe nimic. El, conform regulamentului, dacă membrii Comitetului Executiv greşesc, imediat trebuia să se adreseze instanţelor civile. Dacă instanţa civilă hotăra că noi am greşit, atunci el într-o săptămână putea să joace în Liga a II-a, acolo unde a retrogradat sportiv. Dar el nu putea să joace nici în Liga a II-a, pentru că el trebuia să achite banii către Piţurcă, pentru că aia e decizie irevocabilă şi nu avea de unde. În plus, trebuia să achite datoriile clubului către stat, circa nouă milioane de euro şi nu avea de unde. Dar presa ia de bune declaraţiile unui escroc. De ce nu a mers la TAS sau la instanţa civilă? Nu, el s-a dus la DNA ca să pună presiune pe Adunarea Generală şi să nu voteze şi să prelungească această moarte clinică. Pentru că el îşi dă seama că dacă Adunarea Generală, unde sunt 270 şi ceva de membri, votează, atunci nu mai poate să DNA-ul să îi cheme pe toţi şi să îi condamne. Astea sunt nişte lucruri care vor fi scoase la lumină", a precizat oficialul Ligii.

În altă ordine de idei, Dragomir a menţionat că acţionarului FC Dinamo, Cristian Borcea, nu are de ce să îi fie teamă să se întoarcă din Statele Unite ale Americii deoarece dosarul în care fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită a fost înaintat în instanţă. "Borcea e un copil excepţional. Nu ştiu când revine în ţară. N-am mai vorbit, nu l-am sunat pentru că dacă am văzut că e supărat pe mine l-am lăsat în pace. Dar de ce să îi fie teamă să vină în ţară? Dosarul lui Avram s-a încheiat, a fost dat la instanţă. Dar are probleme cu doamna lui", a explicat Dumitru Dragomir.

Oficialul LPF a fost prezent, joi dimineaţă, la DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova. Alături de el sunt învinuiţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF, precum şi preşedintele FRF, Mircea Sandu. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici