- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (06.08.2013, 16:39)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragomir: L-am susţinut mereu pe Mircea Sandu, el n-a spus despre mine o frază frumoasă în 20 de ani
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că l-a susţinut mereu pe prietenul său Mircea Sandu deşi nu a beneficiat de tot atât sprijin din partea acestuia şi a precizat că este supărat pe preşedintele FRF pentru că în 20 de ani nu a spus despre el "o frază frumoasă" măcar.
Urmărește
86 afișări
Mircea Sandu si Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
"Nu ştiu dacă m-aţi auzit vreodată vorbind urât în public de Mircea Sandu. Pe el l-aţi auzit vreodată spunând un cuvânt frumos de Dragomir? Şi fiind prieten cu mine. Dacă a zis, eu nu l-am auzit. Da, sunt de acord, a zis că ieşim la masă, dar una e una şi alta e alta. Ne-a făcut neprofesionişti şi în toate felurile, inclusiv pe mine. Nu sunt supărat pe preşedintele Mircea Sandu, este şeful meu. Sunt supărat numai că n-a spus şi de mine o frază frumoasă în decurs de 20 de ani. În toate situaţiile din lume l-am susţinut, dânsul mai puţin pe mine. M-a susţinut, dar mai puţin", a spus Dragomir.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
Oficialul a adăugat că a considerat întotdeauna că face parte din aceeaşi echipă cu Mircea Sandu, în timp ce preşedintele FRF probabil l-a tratat ca pe un subaltern. "Eu am considerat toată viaţa că sunt în echipă cu Mircea Sandu. Nu ştiu dacă domnul Mircea Sandu a considerat în permanenţă că dânsul e în echipă cu mine. Probabil ne-o fi tratat ca pe subalterni şi are dreptate din punctul ăsta de vedere", a explicat Dumitru Dragomir.
Preşedintele LPF este de părere că Mircea Sandu a fost influenţat de multe ori de oamenii din jurul său. "L-am apreciat în permanenţă pe Mircea Sandu că a încercat să respecte statutele şi regulamentele, în schimb a fost influenţat de multe ori de oameni. Oameni care ori i-au ascuns adevărul, ori nu i-au spus. Cum să nu îi spună ceva, dacă n-a ţinut minte hotărârile Comitetului Executiv, la pagina 234 scrie că anul competiţional 2013-2014 la Liga I are 18 echipe. Băi, fraţilor, ce anexe? Scrie undeva aici de anexe? Păi noi avem anexe în regulament? Suntem nebuni toţi? Cine i-a spus asta lui Mircea Sandu, că e anexă, l-aş sancţiona. Sau dacă Mircea Sandu n-a citit cartea asta, să o citească pe asta, că e pe site-ul federaţiei. Eu nu îl acuz pe preşedintele federaţiei că încalcă regulamentele, dar în situaţia asta (n.r. - cazul Concordia Chiajna-Rapid) i-a scăpat", a precizat Dragomir.
Prieteni de foarte mult timp, conducătorii FRF şi LPF se învinovăţesc reciproc ultimele zile şi îşi aruncă responsabilitatea bulversării campionatului Ligii I ca urmare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne prin care Concordia Chiajna o înlocuieşte pe FC Rapid în primul eşalon.
Luni, Mircea Sandu l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că a insistat pentru un campionat de 18 echipe în ediţia 2013-2014 şi a făcut din Liga Profesionistă de Fotbal "sluga" televiziunilor şi a banilor din drepturile de transmisie. "Când LPF a cerut 18 echipe în Liga I a încălcat prevederile regulamentelor şi ale statutului. Ei au spus că au probleme cu Consiliul Concurenţei, cu contractul pentru drepturile TV, dar nu mi-a făcut nimeni dovada. Eu înţeleg că fără bani nu se poate face fotbal, dar nici în sluga televiziunilor nu se poate să fii. Nu ştiu care sunt interesele, dar să introduci încălcând regulamentele o echipă sau mai multe în competiţie mi se pare că trebuie să ai o doză de curaj", a spus Mircea Sandu în conferinţa de presă de luni.
Mai mult, Sandu a declarat, luni, că propunerea LPF făcută în cadrul Comitetului Executiv al FRF, conform căreia Liga I să aibă 18 echipe în sezonul 2013/2014, a fost făcută de incompetenţi, precizând că el a votat împotriva acesteia şi împotriva barajului dintre Rapid şi Concordia.
TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.
Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe