- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragomir: Nu huliganii fac legea într-o ţară
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, că într-o ţară nu huliganii sunt cei care fac legea, ci legea trebuie respectată de toţi, subliniind că primele şase luni după promulgarea legii privind violenţa în sport vor fi mai grele.
Dragomir: Nu huliganii fac legea într-o ţară
"Este un lucru extraordinar, au fost doar patru voturi împotrivă. Toţi colegii din Parlament m-au felicitat. Este o lege organică, muncită, la care s-a lucrat aproape un an. Până la urmă nu am trecut ca raţa prin apă, rămâne ceva în urma mea şi ca parlamentar. Primele şase luni după promulgarea legii vor fi mai grele, mai ales că organele abilitate trebuie să-i nominalizeze pe cei interzişi pe stadioane. Protestează suporterii? Au mai fost ei şi la Parlament şi peste tot. Într-o ţară nu huliganii fac legea, ci legea trebuie respectată de toţi. Această lege este un cadou de la colegi, mai ales de la cei din Comisia de Apărare şi Comisia de Tineret şi Sport", a spus Dragomir.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea violenţelor la competiţiile sportive. Conform legii, cea mai mare amendă, cuprinsă între 1000 şi 3000 lei sau prestarea a 150 - 300 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi interzicerea accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care au săvârşit fapta, se aplică spectatorilor care pătrund pe suprafaţa de joc. De asemenea, speculanţii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1000 şi 3000 lei, iar biletele găsite asupra lor se vor confisca.
În cazul organizatorilor de evenimente sportive, amenzile pot ajunge la 50000 lei, precum şi la suspendarea pentru o perioadă de 6 luni, pentru nerespectarea unor obligaţii cum ar fi interzicerea vânzării, distribuirii sau consumului de băuturi alcoolice în arenele sportive, să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganelor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate. De asemenea organizatorii evenimentelor sportive nu trebuie să permită accesul în stadion persoanelor aflate în vădită stare de ebrietate, care au asupra lor băuturi alcoolice, arme sau muniţii de orice fel, ori făclii, torţe, petarde. În cazul desfăşurării unor jocuri sportive cu grad ridicat de risc, legea impune prezenţa pe stadion a prefectului ori a unui reprezentant al acestuia, precum şi a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie se află arena sportivă.
Legea urmează să fie trimisă la Preşedinţie în vederea promulgării.
După aprobarea proiectului de lege, preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gheorghe Răducan, a declarat că împreună cu liderii celorlalte galerii din ţară va solicita o audienţă la preşedintele Traian Băsescu pentru a-l convinge pe acesta să nu promulge legea privind combaterea violenţelor pe stadioane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO