Dragomir: Nu-l dau afară pe Boc nici dacă se dovedeşte că a fost informator

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că nu îl va demite pe vicepreşedintele LPF, Alexandru Boc, în cazul în care se dovedeşte că ar fi fost colaborator al Securităţii.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Nu-l dau afară pe Boc nici dacă se dovedeşte că a fost informator

Dragomir: Nu-l dau afară pe Boc nici dacă se dovedeşte că a fost informator (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu-l schimb pe Boc de la LPF decât prin hotărâre judecătorească. El e ales de 15 ani vicepreşedinte al ligii. E un caracter ales. Eu am vorbit cu el şi mi-a spus că sunt minciuni. El a făcut puşcărie pentru treaba asta, că nu a vrut să-i dea în primire pe alţii. Chiar dacă îi distrug imaginea lui Boc, eu de la ligă nu îl dau afară. Este o bătaie de joc. Chiar dacă se va dovedi că Boc sau altcineva de la ligă au fost turnători, eu nu dau pe nimeni afară. Mie mi-au dovedit că au caracter ales", a declarat Dragomir.

Vicepreşedintele LPF, Alexandru Boc, consideră că dezvăluirile apărute despre el sunt menite să distragă atenţia opiniei publice. "Sunt nişte porcării. Părerea mea e că aici sunt alte interese, efectiv îmi este scârbă. Pe mine mă lasă rece, nu mai sufăr. Opinia publică ştie adevărul. Jucam fotbal la echipa naţională, la Rapid, la Craiova, şi pe urmă am fost scos din viaţa sportivă. Eu am fost singurul sportiv din România care a fost subiect de discuţie în stenograma Comitetului Central al PCR prezidat de Ceauşescu. Eu eram oaia neagră şi toată lumea se comporta cu mine ca atare. Eu cred că toate acţiunile astea sunt ca să distragă atenţia de la problemele pe care le are ţara asta", a spus pentru MEDIAFAX Alexandru Boc.

Boc a afirmat că atunci când era în cadrul clubului Dinamo era nevoit să dea un raport despre activitatea din deplasările echipei.

"Când eram la Dinamo, după fiecare deplasare mergeam la personal şi trebuia să spunem cu cine ne-am întâlnit în străinătate, dacă am vorbit, dacă am fost cu Munteanu de la Europa Liberă, chestii din astea. Eram obligaţi, eram ofiţeri, dar eu nu mai aveam tangenţe cu fotbalul, eu nu mai jucam fotbal. Se zice că mi s-a propus ca să mă scoată din închisoare. Păi eu am fost la închisoare în '69-'70, şi ei spun de '84-'86. Păi cum, m-au racolat după 14 ani?", s-a întrebat Boc.

Alexandru Boc crede că fotbaliştii nu erau atât de importanţi încât să fie "turnători" ai Securităţii.

"Existau şi din lumea fotbalului turnători, dar trebuia să toarne nişte lucruri care interesau statul. Să aibă nişte funcţii mari, să aibă legături cu oameni mari. Dintre fotbalişti, nu ştiu dacă existau. Singura problemă era la Dinamo, unde eram obligaţi, din cauza funcţiilor pe care le aveam, să dăm un raport când plecam undeva", a mai spus Boc.

În ultimele zile, presa a relatat despre existenţa mai multor dosare la CNSAS, potrivit cărora foşti jucători sau oameni de fotbal au fost informatori ai Securităţii.

Primul caz a fost cel al fostului internaţional Gheorghe Popescu, care, potrivit cotidianului Adevărul, a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu".

Apoi, a venit rândul vicepreşedintelui (LPF), Alexandru Boc, despre care s-a relatat în presă şi în anii trecuţi că a fost colaborator al Securităţii.

Cotidianul Adevărul a scris, joi, că Boc figurează în arhivele CNSAS ca având dosar de informator al Securităţii, el transmiţând în perioada 1984-1986 "peste 20 de informări".

Potrivit sursei citate, din 1969 Alexandru Boc a fost informatorul Miliţiei, iar din 1984 a fost racolat de Securitate, numele său conspirativ fiind "Costel Alexandrescu". "Boc a oferit «peste 20 de informări cu valoare operativă», într-o majoritate covârşitoare privind activitatea cetăţenilor străini cu care intra în contact. Relaţia lui Alexandru Boc cu Securitatea a fost în permanenţă una croită pe sistemul urmărit-urmăritor. «Costel Alexandrescu» oferea rapoarte informative, însă era, în acelaşi timp, filat, trăgând după sine moştenirea unei activităţi infracţionale ce bulversa, nu de puţine ori, autorităţile: trafic cu aur şi benzină, deţinere de valută şi violenţă domestică", scrie sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici