Dragomir nu va reprezenta FRF la TAS în cazul Timişoara

Membrii Comitetului Executiv au decis ca Dumitru Dragomir să nu reprezinte federaţia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv la înfăţişarea programată la începutul lunii aprilie în cazul palmaresului clubului Poli Timişoara.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Dragomir nu va reprezenta FRF la TAS în cazul Timişoara

Dragomir nu va reprezenta FRF la TAS în cazul Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a explicat că nu a participat la votul din cadrul Comitetului Executiv referitor la acordarea mandatului preşedintelui LPF.

"S-a supus la vot în Comitetul Executiv prezenţa domnului Dragomir la TAS. Au fost prezenţi 11 membri la şedinţă şi au fost două voturi împotrivă şi nouă abţineri. De fapt, au fost opt, pentru că domnul Dragomir n-a votat. Eu nu am fost în sală în momentul supunerii la vot, m-am retras. Din moment ce am delegat atribuţii pe acest caz domnului Dragomir, nu avea niciun rost să fiu prezent la dezbaterea respectivă. Înţeleg că au fost doi care au votat împotriva emiterii acestui mandat şi restul de opt au fost abţineri. Mandatul era cu o singură temă, aceea de a susţine faptul că FRF, prin Comitetul Executiv, a pus în aplicare hotărârea Comisiei de Disciplină a FIFA privind depunctarea FC Timişoara", a spus Sandu.

Conform unor surse oficiale, cei doi membri ai Comitetului Executiv care au votat împotriva delegării lui Dragomir au fost Dumitru Costin şi Gheorghe Constantin. De asemenea, înainte de a părăsi sala, Mircea Sandu îi rugase pe toţi membrii Comitetului Executiv să aprope acordarea mandatului preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru a reprezenta FRF la TAS.

Federaţia nu se va apăra la TAS

"În situaţia asta, nu ştiu ce se va întâmpla. Dacă FC Timişoara solicită acest punct de vedere al federaţiei îl va primi. Până în această clipă FC Timişoara nu s-a adresat federaţiei cu o scrisoare prin care să solicite acest punct de vedere. Din câte am înţeles, FRF nu va avea o poziţie la TAS. Federaţia nu se va apăra la TAS, pentru că, din ceea ce mi-au spus membrii Comitetului Executiv, am înţeles că ar însemna să fie o apărare împotriva Timişoarei care a dat în judecată federaţia. Şi atunci s-a decis în Comitetul Executiv să nu meargă nimeni, iar federaţia să nu se apere în procesul pe care FC Timişoara l-a intentat. Dar federaţia poate ajuta dacă este cazul cu această scrisoare prin care recunoaşte că a pus în aplicare hotărârea Comisiei de Disciplină a FIFA. Eu nu m-am pronunţat pe acest caz şi nu mă voi pronunţa niciodată. Eu în acest caz nu am implicări", a precizat Sandu legat de cazul Timişoara.

Dragomir nu comentează

Contactat telefonic de agenţia MEDIAFAX, preşedintele LPF Dumitru Dragomir a refuzat să comenteze decizia Comitetului Executiv al FRF, menţionând că îşi va face public punctul de vedere în cadrul conferinţei de presă programate marţi.

La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici