Dragomir spune că din sezonul viitor criteriile de licenţiere pot deveni mai uşoare dacă doreşte FRF

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că din sezonul viitor criteriile pentru obţinerea licenţei de Liga I pot deveni mai uşoare numai dacă Federaţia Română de Fotbal doreşte, precizând că actualul sistem este unul de "o duritate extraordinară".

Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Dragomir spune că din sezonul viitor criteriile de licenţiere pot deveni mai uşoare dacă doreşte FRF

Dragomir spune că din sezonul viitor criteriile de licenţiere pot deveni mai uşoare dacă doreşte FRF (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

"E posibil să se renunţe la licenţiere pentru echipele care nu participă în cupele europene, dar nu e drept. Pentru că atunci s-ar implementa haosul în fotbalul românesc. Păi de ce să-i mai plătească cluburile pe jucători, jucătorii să mai respectă programul şi aşa mai departe. Ar fi un haos de nedescris. Are rostul ei şi licenţierea asta, care nu e făcută de Mircea Sandu sau de Duru-Duru. Este o implementare în toată Europa, doar că unii au luat partea sensibilă a licenţierii, alţii au luat tot, au luat dosarul de o duritate extraordinară. Cred că se poate trece la partea sensibilă a licenţierii dacă se doreşte din partea federaţiei. Aşa cum s-a putut la Liga a II-a să se anuleze licenţierea, pentru că altfel nu rămâneau nici şapte echipe, aşa se pot face compromisuri şi pentru Liga I. Asta cred eu", a spus Dragomir.

Oficialul LPF admite că Federaţia Română de Fotbal trebuia să fie mai atentă atunci când a semnat contractul cu UEFA privind dosarul de licenţiere. "Noi am luat dosarul acesta de licenţiere care este de o duritate extraordinară. Datoriile Rapidului şi Universităţii Cluj nu se compară cu datoriile celor de la Real Madrid sau Juventus. Numai că noi am vrut să fim mai catolici decât Papa. Din punct de vedere regulamentar federaţia are sută la sută dreptate pentru că această comisie de licenţiere nu este a FRF. Ea este autonomă, independentă şi ţine direct de UEFA. Noi trebuia atunci când am luat acest dosar de licenţiere şi l-am semnat să fim foarte atenţi", a adăugat preşedintele.

Dumitru Dragomir a explicat că Adunarea Generală a FRF din 1 iunie nu poate schimba decizia Sistemului Naţional de Licenţiere în cazul cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj. "Din punct de vedere regulamentar, Comitetul Executiv şi Adunarea Generală a federaţiei nu pot schimba nimic în ceea ce priveşte situaţia cluburilor Rapid şi U Cluj. Pentru că la timpul respectiv, când federaţia a semnat dosarul de licenţiere aceste lucruri au fost trecute prin Comitetul Executiv şi Adunarea Generală. Se putea doar dacă din timp se anulau clauzele licenţierii dintre România şi Elveţia, respectiv federaţia şi UEFA", a spus Dragomir.

El speră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da câştig de cauză cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj pentru ca acestea să evolueze şi în sezonul următor în Liga I. "Rapid şi U Cluj pot să scape dacă TAS-ul ia în consideraţie motivarea celor doă cluburi. Sau dacă o instanţă civilă de la noi dă o horâre încălcând statutele şi regulamentele FRF. Aşa cum s-a făcut în cazul Universităţii Craiova. Îmi pare foarte rău de Rapid şi U Cluj. Nu mă doare în pălărie pentru că acestea nu sunt echipe de fotbal, ci sunt stări de spirit. Dacă TAS dă un verdict împotriva comisiei de licenţiere atunci aceste echipe vor rămâne în Liga I", a precizat Dragomir.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarele cluburilor FC Rapid şi Universitatea Cluj, ambele aflate în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici