Dragomir: Unele cluburi au băgat firele pe sub gazon dar nu au cumpărat şi instalaţia de încălzire

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că unele cluburi au încercat să păcălească Liga introducând fire pe sub covorul de iarbă, dar fără a achiziţiona şi instalaţia de încălzire a terenului, care costă aproximativ 100.000 de euro.

Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Unele cluburi au băgat firele pe sub gazon dar nu au cumpărat şi instalaţia de încălzire

Dragomir: Unele cluburi au băgat firele pe sub gazon dar nu au cumpărat şi instalaţia de încălzire (Imagine: marius Dobrescu/Mediafax Foto)

"Recomand patronilor să rezolve problema terenurilor pentru că din toamnă echipele lor nu mai pot juca dacă nu au sisteme de încălzire. Şi să nu facă falsuri cu fire trase şi fără instalaţia cumpărată. Pentru că sunt unii care au pus numai firele şi nu au cumpărat instalaţia. Asta e şmecherie, e păcăleală, dar nu spun unde. Au vrut să păcălească Liga. Iar unele terenuri, cum a fost la Chiajna, nu au avut încălzire deloc, dar acolo n-a fost partidă de fotbal", a spus Dragomir.

LPF va înfiinţa o comisie care va controla dacă stadioanele pe care se vor disputa meciuri din Liga I au sistem de încălzire a gazonului.

"Din toamnă, orice echipă, fie că e din Liga I sau nou promovată, nu mai poate să evoluze fără teren încălzit. O să înfiinţez o comisie care să verifice toate stadioanele pentru că mă tem că unele cluburi au luat numai firele şi nu şi instalaţia care costă în jur de 100.000 de euro. O să mergem în control, o să fac o comisie dură de tot care să verifice, pentru că noi banii din drepturile TV i-am dat. Din drepturi se pot rupe 100-150.000 de euro să îţi faci instalaţia de încălzire a terenului pentru că îl şi menajezi foarte bine. Cel mai bun gazon la ora actuală din Liga I este cel al formaţiei Astra. Pentru întreţinerea lui cu sistemul de încălzire se cheltuie între 11.000 şi 15.000 de euro pe lună. La ei instalaţia este perfectă, o ţin pornită non-stop", a explicat Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF a afirmat că nu numai pe Arena Naţională se schimbă de mai multe ori gazonul în decursul unui an calendaristic, ci şi pe alte stadioane din Anglia, Germania sau Italia.

"Felicit Primăria Bucureştiului pentru terenul cu Ajax, pentru că dacă era altfel poate nu ne calificam. Terenul de la Amsterdam nu a fost cu nimic mai bun decât al nostru de la Bucureşti. E un nou sistem acum care se foloseşte, cu un strat de iarbă de 4-5 centimetri, iar dedesubt e un pat de nisip şi câlţi. E, în momentul în care rădăcina ierbii dă de patul ăsta de nisip şi câlţi se întoarce înapoi, iar gazonul nu are stabilitate. De asta la stadioanele moderne, pe Wembley de exemplu, s-a schimbat de şapte ori gazonul într-un an. De asta în Germania se schimbă de patru ori pe an, iar în Italia de trei ori. Pe stadioanele moderne nu e aer şi nu e soare şi de aia se schimbă", a menţionat oficialul LPF.

Dragomir sfătuieşte Primăria Capitalei, care are în administrare Arena Naţională, să achiziţioneze un sistem de încălzire şi răcire al gazonului precum cel folosit în ţările arabe.

"În ţările arabe e un sistem în care vara vine aer condiţionat rece de jos şi iarba e verde şi frumoasă, iar iarna vine aer cald. Această instalaţie nu ştiu cât costă, dar aş recomanda Primăriei Capitalei să achiziţioneze una dintr-asta pentru că aşa s-ar rezolva problema definitiv. După meciul Stelei cu Chelsea după părerea mea trebuie schimbat gazonul pe Arena Naţională. Sau să aştepte să vedem, poate Steaua trece şi de Chelsea şi atunci terenul va fi bun aşa cum e", a mai spus Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici