Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, oraşul gazdă al Jocurilor din 2028

Drapelul olimpic a sosit luni în Los Angeles, unde va fi arborat în 2028, când oraşul va găzdui următoarele Jocuri de vară, scrie Reuters.

Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, oraşul gazdă al Jocurilor din 2028

Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, oraşul gazdă al Jocurilor din 2028

Steagul a sosit la bordul unui avion Delta Airlines care transporta sportivi şi oficiali americani.

Primarul oraşului Los Angeles, Karen Bass, a fluturat steagul olimpic înainte de a coborî pe scările avionului pentru a fi întâmpinată de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Bass a declarat că a simţit o „mândrie şi o responsabilitate extraordinare” la primirea drapelului olimpic duminică la Paris.

În 2017, Comitetul Internaţional Olimpic a acordat Los Angeles-ului dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice din 2028. Va fi a treia oară când Los Angeles va găzdui Jocurile în era modernă, după ce a fost oraşul gazdă în 1932 şi 1984.

Bass a recunoscut că Parisul a ridicat ştacheta în calitate de gazdă olimpică şi că problema persoanelor fără adăpost din Los Angeles va fi o provocare de depăşit. Dar Oraşul Îngerilor are un atu de talie mondială pe care nimeni altcineva nu îl poate revendica: „Avem Hollywood-ul, aşa că mă aştept la o mulţime de oportunităţi magice”, a declarat ea pentru Reuters la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici