- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (17.04.2013, 17:44)
- Adrian Petculescu , Andrei Mazurchievici
Dumitru Costin: Judecarea unui litigiu de către comisiile FRF nu mai poate depăşi 30 de zile
Judecarea unui litigiu la comisiile FRF nu mai poate depăşi 30 de zile, potrivit unor modificări ale regulamentelor, adoptate, miercuri, de Comitetul Executiv, a declarat preşedintele AFAN, Dumitru Costin, membru în C.Ex. al federaţiei.
Urmărește
121 afișări
Dumitru Costin: Judecarea unui litigiu de către comisiile FRF nu mai poate depăşi 30 de zile (Imagine: Shutterstock)
"Astăzi, Comitetul Executiv a aprobat modificări în Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal. Am făcut în aşa fel încât după ce am avut acea întâlnire comună, cerută de mine şi de jucătorii de la Sportul cu preşedintele federaţiei, a doua zi am avut o întâlnire cu preşedinţii de comisii de la federaţie şi am stabilit principiile pe baza cărora vor propune modificări de regulament. Au lucrat şi astăzi ne-a fost livrat materialul lor. Am aprobat astăzi noile modificări de regulamente, care de acum încolo scurtează perioada de judecată la maximum 30 de zile. De acum încolo se exclud situaţii de genul în care am avut şi 19 înfăţişări în litigiul dintre un jucător şi club. În 30 de zile totul se termină, am simplificat la maximum procedurile", a spus Costin, după şedinţa de Comitetului Executiv al FRF.
Totodată, FRF a reglementat modalitatea în care cluburile efectuază plăţi către jucători şi antrenori, în sensul "albirii" transferurilor de bani între părţi, a precizat Costin.
"Am pus de astăzi, am consfinţit consolidarea tururor plăţilor care se fac de la club către sportiv în format alb. Inclusiv zona aia, mergem pe plăţi în conturi, dacă se poate la arbitri, se poate şi la fotbalişti, şi la antrenori şi la staful tehnic. Să terminăm cu chitanţele. În situaţia în care există vreo speţă aparte, poate să fi vreun club cu conturile blocate, din motive de întârziere la plata TVA-ului pentru diverse activităţi, în situaţiile extreme, (n.r. - cluburile) au posibilitatea să plătească cu chitanţă, dar cu obligaţia existenţei unui proces verbal semnat de ambele părţi, în care să scrie negru pe alb ce reprezintă acea sumă de bani, pentru ce a fost plătită şi sub inicidenţa cărui contract intră. Deci nu mai merge ca până acum, cu maldăre de chitanţe aduse la comisii. Marea majoritate a chitanţelor nu respectă prevederile legale în vigoare. Nu au decât sumele trecute în cifre. Se abuzează de neştiinţa şi de buna credinţă a jucătorilor, care trebuie să înţeleagă că orice promisiune care le vine de la vreun conducător de club, dacă nu este scrisă şi parafată nu este opozabilă. De acum încolo vom merge pe o albire sută la sută a tuturor transferurilor de bani în relaţia dintre club şi sportiv, antrenori", a afirmat liderul sindical.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ionuţ Costea a fost eliberat, după ce fusese reţinut în Turcia
-
Bloomberg: Administraţia Trump pregăteşte dezvăluirea planului de încetare a războiului din Ucraina
-
Victor Ponta, întrebat dacă se aşteaptă să fie dat afară din PSD: Îmi asum tot ceea ce fac / Nu exclude o colaborare cu Călin Georgescu
Site-ul oficial al FRF a precizat că modificările Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal intră imediat în vigoare.
Potrivit sursei citate, articolul 31.1. prevede următoarele: " Procedurile se desfăşoară în scris. CNSL va putea amâna cauza o singură dată pentru lipsă de apărare temeinic motivată sau pentru soluţionarea litigiului pe cale amiabilă. Amânarea cauzei pentru oricare dintre cele două motive menţionate nu dă dreptul părţilor de a mai solicita o nouă amânare."
Conform articolului 31.5, un litigiu poate fi soluţionat în mai mult de 30 de zile, în cazul în care este nevoie de efectuarea unor expertize. "Litigiul va fi soluţionat în cel mult 30 de zile, calculate de la data primului termen de judecată. În situaţia efectuării unor expertize (contabile, grafoscopice etc.), termenul de soluţionare poate fi mai mare de 30 de zile", se arată în articolul respectiv.
Articolul 32.1 enumeră probele care se pot aduce în faţa comisiilor: "Constituie mijloace de probă: declaraţiile martorilor şi ale părţilor, înscrisurile, rapoartele experţilor, precum şi orice alte mijloace de probă pertinente. atunci când este vorba de înscrisuri doveditoare ale unor părţi, se vor avea în vedere cu prioritate, în următoarea ordine: documentele ce atestă plata prin transfer bancar (ordine de plată, extrase de cont); dispoziţii de plată sau alte chitanţe liberatorii. Acestea vor cuprinde în mod obligatoriu data efectuării plăţii, suma (în cifre şi în litere, semnificaţia plăţii, numele în clar şi semnătura persoanelor la care se referă înscrisul."
Articolul 34.5. prevede faptul că "în recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la prima zi de înfăţişare". "Se consideră înscrisuri noi cele emise după data pronunţării hotărârii de către comisia care a soluţionat fondul litigiului sau care nu au putut fi prezentate din motive ce nu sunt imputabile părţii care le depune. În aceste situaţii, dacă este cazul, se aplică dispoziţiile art. 32.1.", se mai precizează în articolul citat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce a găsit Roman Babițchi, soțul Monalisei, când s-a întors la salonul de înfrumusețare: 'Au încercat să ascundă crima'
CANCAN.RO
Zodiile aflate sub protecția lui Dumnezeu în 2025. MINERVA: oportunități și succes pe toate planurile
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe