După Khelif, o altă pugilistă este contestată. Adversara taiwanezei Lin Yu Ting a protestat făcând semnul X

Taiwaneza a ajuns în semifinale şi, prin urmare, este sigură de bronz, în vreme ce învinsa Svetlana Kamenova a făcut publicului un semn cu degetele de parcă a vrut să indice cromozomul.

Urmărește
7430 afișări
Imaginea articolului După Khelif, o altă pugilistă este contestată. Adversara taiwanezei Lin Yu Ting a protestat făcând semnul X

Lin Yu Ting, una dintre cele două pugiliste care au picat testele de gen la Campionatele Mondiale de box de anul trecut şi ca urmare au fost descalificate de IBA, şi-a asigurat o medalie olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a învins-o pe Svetlana Kamenova Staneva în sferturile de finală de la categoria 57 kg.

Ting a răpus-o pe bulgăroaică cu 5-0, printr-o decizie unanimă la puncte. La finalul luptei, sportiva de la sud de Dunăre a protestat în felul său în ring, făcând semnul X în faţa publicului, de parcă ar fi vrut să spună că are cromozomii potriviţi.

Algerianca Imane Khelif, care la fel ca şi Lin a fost descalificată de la Campionatele Mondiale feminine din 2023 pentru că nu a îndeplinit cerinţele de eligibilitate de gen, este, de asemenea, sigură de cel puţin un bronz, după ce a învins-o, sâmbătă, pe maghiara Anna Luca Hamori, în sferturile de finală de la 66 de kg.

Preşedintele CIO-CIO, Thomas Bach, a spus că „niciodată nu a existat vreo îndoială” că cele două pugiliste sunt femei. Au fost excluse de la Campionatele Mondiale din 2023 de către Asociaţia Internaţională de Box (IBA).

Însă, programul olimpic nu este gestionat de IBA, după ce forul mondial n-a mai fost recunoscut de CIO din pricina problemelor avute (controverse şi cazuri de corupţie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici