După un meci de aproape trei ore, Alex de Minaur s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon

  • Pe terenul numărul 1 de la Wimbledon, australianul Alex de Minaur s-a calificat luni pentru prima dată în sferturile de finală la Londra.
  • El l-a învins pe francezul Arthur Fils cu 6-2, 6-4, 4-6, 6-3, într-o confruntare ce a durat trei ore, fără trei minute.
Urmărește
616 afișări
Imaginea articolului După un meci de aproape trei ore, Alex de Minaur s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon

După un meci de aproape trei ore, Alex de Minaur s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon

Al nouălea favorit şi-a revenit după ce a irosit un avantaj de 4-2 în setul al treilea pentru a se impune în cele din urmă în patru seturi, răzbunându-şi înfrângerea în faţa jucătorului în vârstă de 20 de ani în aprilie la Barcelona.

„Voi fi bine, voi găsi o cale", a spus De Minaur când a fost întrebat dacă şi-a rănit glezna când s-a întins pentru a lovi un voleu la mingea de meci. „Am făcut meciul mult mai greu decât ar fi trebuit, dar sunt fericit că am trecut. A fost o treabă grozavă din punct de vedere mental să trec peste asta, chiar dacă nu am putut servi la final. Mi-am susţinut returul şi sunt foarte mulţumit de asta, iar acum trec la următorul."

De Minaur ajunsese în toate sferturile de finală ale turneelor majore din acest an până la înfrângerea în faţa lui Alexander Zverev, în optimi, la Roland Garros. El va încerca să îşi îmbunătăţească performanţa şi să ajungă în prima sa semifinală de Grand Slam, înfruntându-l miercuri pe Novak Djokovic sau pe Holger Rune.

Luna trecută, De Minaur a câştigat al doilea său titlu la nivel de turneu pe iarbă la 's-Hertogenbosch. Odată cu calificarea în sferturi în vestul Londrei, el a urcat un loc, până pe şase, în ATP Live Race To Torino. Australianul îşi propune să debuteze la ATP Finals în noiembrie.

Fils a concurat pentru prima dată în turul al patrulea la un turneu major. Numărul 34 mondial a trecut de Dominic Stricker şi Hubert Hurkacz înainte de a supravieţui în cinci seturi în faţa lui Roman Safiullin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici