E de cursă lungă. Ciprian Lupu a ajuns cu bine la finiş din nou în Campionatul European

Singurul pilot tetraplegic din lume care a reuşit vreodată să câştige un titlu naţional la raliuri, Ciprian Lupu, a reuşit să încheie cu succes o nouă etapă din campionatul continental, la Barum Czech Rally, la numai două săptămâni după ce obţinea primele sale puncte în Rally di Roma Capitale.

Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului E de cursă lungă. Ciprian Lupu a ajuns cu bine la finiş din nou în Campionatul European

E de cursă lungă. Ciprian Lupu a ajuns cu bine la finişi din nou în Campionatul European

Cu ritmul său calculat, care să îi ofere atât siguranţă, cât şi anduranţă, Ciprian a început raliul de pe poziţia cu numărul 86, dar pe parcurs a profitat de erorile şi abandonurile celorlalţi concurenţi şi a fost al 70-lea în clasamentul general.

În schimb, alături de copilotul său Andrei Aiţculesei, a fost pe 4 în topul clasei ERC4, astfel că în acest moment este pe 11 în clasamentul european al acestei divizii după primele 6 etape, un rezultat excepţional având în vedere că a luat startul la numai două.

Pentru a ajunge la finalul Barum Czech Rally Zlín 2024, Ciprian a fost nevoit să piloteze un total de 867 de kilometri în două zile şi jumătate, dintre care 193 au fost în regim de raliu pe 15 probe speciale.

"Sunt extrem de bucuros că am reuşit. Să particip la două raliuri de European în doar două săptămâni este provocarea carierei mele. Numai la etape am făcut aproape 2.000 de kilometri, a fost incredibil. Să nu mai pun kilometri conduşi până la Roma sau Zlin. Am avut alături de mine o echipă incredibilă, care m-a susţinut în fiecare secundă şi le mulţumesc pe această cale. Misiunea a fost îndeplinită", a spus Ciprian.

Rămas în scaun cu rotile pe când avea 18 ani, în 2004, Ciprian nu s-a oprit niciodată din a lupta pentru visul său, acela de a deveni pilot de curse, iar în 2018 a reuşit. În 2021 deja devenea campion naţional la debutanţi în Campionatul Naţional de Raliuri, fiind inclusiv admis în Cartea Recordurilor pentru această performanţă unică în cazul unui pilot tetraplegic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici