Echipa feminină de gimnastică s-a calificat cu emoţii în finala de la Jocurile Olimpice

  • După o evoluţie peste aşteptări, duminică dimineaţa, în prima subdiviziune, echipa feminină de gimnastică a României a aşteptat miezul nopţii pentru a afla că s-a calificat în finala pe echipe de la Paris 2024.
  • România va fi prezentă şi în finalele de individual compus şi în cele pe aparat
Urmărește
1863 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică s-a calificat cu emoţii în finala de la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Gimnastica românească feminină a reuşit duminică performanţa de a se califica în finala competiţiei pe echipe, precum şi în finala de individual compus şi în cea pe aparate, după o evoluţie peste aşteptări a echipei alcătuite din Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Amalia Ghigoarţă.

Gimnastele române au trebuit să aştepte şi evoluţia gimnastelor din celelalte patru subdiviziuni, pentru a afla dacă s-au calificat în finale.

Înainte de ultima rotaţie a ultimei subdiviziuni, puţin înainte de miezul nopţii, România era pe locul 7 în clasamentul pe echipe şi în concurs se mai aflau Brazilia şi Australia.

Dacă Brazilia nu a avut nici o emoţie în a-şi asigura calificarea, evoluţiile de la sol ducându-le pe sudamericance pe locul 4, Australia avea nevoie de minim 45,548 de puncte pentru a trece de România.

Evoluţia la bârnă le-a adus gimnastelor de la antipozi doar 40,033 puncte, ceea ce a consfinţit calificarea tricolorelor de pe locul 8, ultimul care permite prezenţa în finală, cu un punctaj total de 159.497.

La individual compus, unde s-au calificat 24 de sportive, România va fi reprezentată de Ana Bărbosu, care s-a clasat pe locul 16, cu 53,533 puncte, şi Amalia Ghigoarţă, clasată pe locul 23, cu 52,665 puncte.

Sabrina Maneca Voinea a obţinut calificarea în finala de la bârnă, de pe locul 5, cu 14,000 puncte, dar şi la sol, de pe locul 4, cu 13.800 puncte. Tot la sol a reuşit să se califice de pe locul 8 şi Ana Bărbosu, cu nota 13,600.

Singurele aparate la care tricolorele nu şi-au asigurat prezenţa sunt paralelele şi săriturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici