„Echipa mi-a cerut să o fac, aşa că am făcut-o.” Norris, după ce a cedat victoria din Grand Prix-ul Ungariei

  • Pilotul australian de Formula 1 Oscar Piastri a câştigat duminică prima sa cursă de Grand Prix.
  • Coechipierul său, britanicul Lando Norris, i-a cedat în mod deliberat conducerea cursei, cu câteva tururi înainte de final, la solicitarea echipei.
  • Norris a comentat sec rezultatul.
Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului „Echipa mi-a cerut să o fac, aşa că am făcut-o.” Norris, după ce a cedat victoria din Grand Prix-ul Ungariei

„Echipa mi-a cerut să o fac, aşa că am făcut-o.” Norris, după ce a cedat victoria din GP-ul Ungariei

La interviurile de la finele cursei, Lewis Hamilton, care a terminat pe locul trei şi a obţinut al 200-lea podium în Formula 1, a spus: „Mulţumesc mult acestei mulţimi uimitoare şi felicitări uriaşe celor de la McLaren cu un-doi, este vechea mea familie, aşa că este minunat să văd asta.

„Pentru noi, echipa a făcut o treabă grozavă în a împinge această maşină în cele din urmă, nu am avut ritmul McLaren-urilor sau al Red Bull-urilor, dar am fost capabili să rezistăm la începutul cursei, a fost foarte greu să rezistăm şi să facem ca pneurile să dureze.

Felicitări lui Oscar, care a făcut o treabă fantastică de când a ajuns aici, ca să fiu sincer. A fost atât de constant şi era doar o chestiune de timp până să obţină o victorie."

Lando Norris, care a terminat al doilea în Marele Premiu al Ungariei, a fost foarte diplomat şi distant: „O zi uimitoare pentru noi ca echipă. Acesta este cel mai important lucru: sunt foarte fericit. A fost o călătorie lungă pentru a obţine acest lucru pe merit. Este exact ceea ce am făcut. Suntem cu mult deasupra celorlalţi şi am făcut-o cu stil.

"Oscar a avut un start bun, m-a depăşit de pe linie şi a controlat bine cursa. Trebuia să vină la un moment dat (victoria) şi a meritat-o astăzi."

Despre faptul că l-a lăsat pe Piastri să treacă în mod deliberat în faţa lui, Norris a spus: „Echipa mi-a cerut să o fac, aşa că am făcut-o.

Oscar Piastri de la McLaren, care a obţinut prima sa victorie în Formula 1 s-a arătat încântat şi a dat de înţeles că ceea ce a făcut Norris a fost „lucrul potrivit”:

„Foarte, foarte special, aceasta este ziua la care am visat de când eram copil, stând pe cea mai înaltă treaptă a unui podium de Formula 1. A fost un pic complicat la final, dar m-am pus în poziţia corectă la start şi mulţumesc echipei pentru o maşină uimitoare.

"Este al naibii de distractiv să concurez cu McLaren, aşa că nu le pot mulţumi îndeajuns pentru că mi-au oferit oportunitatea de a fi în F1, iar să câştig cu ei după 18 luni este un sentiment incredibil".

Este o bestie în acest moment (monopostul), este rapid în orice condiţii, astăzi am l-am avut sub control complet, a fost un sentiment uimitor să fim capabili să gestionăm cursa în acest fel cu ambele maşini şi să asigurăn un-doi-ul.

"Sunt incredibil de fericit pentru întreaga echipă şi pentru că am obţinut prima mea victorie."

Făcând referire la ordinele echipei la final de cursă şi la faptul că Lando Norris a întârziat să-l lase să treacă: „Cu cât amâni mai mult, bineînţeles că devii un pic nervos, dar a fost bine executat de echipă, a fost lucrul potrivit, m-am pus în poziţia potrivită la start.

„Cu strategia diferită pe care am avut-o, da, probabil că ritmul meu nu a fost atât de rapid pe cât mi-aş fi dorit în ultimul stint, dar am fost totuşi în poziţia potrivită pentru a reuşi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici