Echipa României - campioană europeană la gimnastică

Echipa feminină a României a ocupat primul loc, sâmbătă, în concursul pe echipe din cadrul Campionatului European de gimnastică de la Clermont-Ferrand (Franţa).

Urmărește
336 afișări
Imaginea articolului Echipa României - campioană europeană la gimnastică

Echipa României - campioană europeană la gimnastică (Imagine: Mediafax Foto)

Echipa României a fost formată din Steliana Nistor, Sandra Izbaşa, Gabriela Drăgoi, Anamaria Tămârjan şi Cerasela Pătraşcu.

România, cu un punctaj 181.525, a fost urmată de Rusia, cu 179.475, şi Franţa, cu 177.175.

Echipa României a câştigat ultima oară titlul european în 2004, la Amsterdam. În 2006, la Volos, România a ocupat locul doi.

Duminică va avea loc concursul pe aparate.

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că aurul european obţinut de echipa feminină a României va fi un mare "balon de oxigen" înaintea Jocurilor Olimpice, dar şi că gimnastele se vor întoarce acasă de la Clermont-Ferrand cu fruntea sus.

"Suntem fericiţi cu toţii. Este primul aur european pentru această echipă, pentru noua generaţie şi reprezintă un mare balon de oxigen pentru fete înaintea Jocurilor Olimpice. A fost un concurs foarte greu, dar astăzi, în finale, fetele au mers mai bine. Pot fi mulţumite, dar şi mândre de rezultatul lor. Se vor întoarce cu fruntea sus acasă. Sperăm să avem rezultate bune şi la finalele pe aparate de duminică, dar personal, sper cel mai mult ca fetele să-şi dea seama că Jocurile Olimpice sunt cu totul altceva şi să fie puternice", a declarat Adrian Stoica, la finalul concursului pe echipe din cadrul CE din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici