Echipament medical în valoare de 30.000 de euro donat spitalului "M.S. Curie" de Ro Club Maraton

Ro Club Maraton a oferit în cadrul proiectului de caritate "42 pentru o şansă" un echipament medical în valoare de 30.000 de euro Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie, aparatul fiind prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc în amfiteatrul spitalului.

Urmărește
15 afișări

Şeful secţiei "Nou-născuţi" a spitalului, Cătălin Cârstoveanu, a declarat, cu această ocazie, că se bucură de donaţie, precizând că un astfel de aparat nu exista până acum în România. "Mulţumesc mult clubului pentru această campanie, este un aparat de înaltă clasă şi unic la noi, însă, chiar dacă spitalul nostru va fi dotat cu aşa ceva, ne dorim să fim nevoiţi să-l folosim de cât mai puţine ori. Niciun spital din România nu este dotat cu un asemenea aparat, pentru că acestea sunt foarte scumpe, în jur de 30.000 de euro. Până acum eram descoperiţi, însă de acum acolo ne va fi mult mai uşor", a declarat Cătălin Cârstoveanu.

Secretarul Ro Club Maraton, Gabriel Solomon, iniţiatorul proiectului, a declarat că ideea i-a venit după ce a participat la o acţiune similară ce a avut loc în Italia. "Ideea mi-a venit anul trecut, atunci când clubul nostru a participat, împreună cu alergători ai unui alt club italian, de la Roma, la o astfel de campanie, şi mi-am dat seama că am putea face acest lucru şi la Maratonul Internaţional de la Bucureşti. Astfel, am reuşit să strângem bani din trei surse: din tricouri pe care sponsorii să-şi treacă numele în schimbul unei sume de 500 de euro, din vânzarea de tricouri cu logo-ul acestei campanii, şi prin deschiderea a două conturi, în care oricine a dorit a putut să doneze o sumă de bani. Ne bucurăm că am dus la bun sfârşit această campanie, ne dorim să facem astfel de lucruri şi pe viitor, dar probabil ne vom axa mai mult pe partea sportivă", a spus Solomon.

Echipamentul medical, denumit "Olympic Cool-Cap System", este folosit în tratamentul nou-născuţilor care suferă de encefalopatie hipoxic-ischemică (insuficienţă respiratorie la naştere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) şi poate ajuta la reducerea afecţiunilor cerebrale, chiar la creşterea şanselor de supravieţuire pentru cazurile grave.

Proiectul "42 pentru o şansă" s-a desfăşurat în perioada septembrie-noiembrie 2010, având punctul culminant la 17 octombrie, când a avut loc Maratonul Internaţional Bucureşti. La această competiţie, 84 de sportivi amatori - români, italieni şi englezi, formând 42 de echipe au alergat la probele de maraton, semi-maraton şi ştafetă purtând tricouri sponsorizate de diverse companii, care au donat bani pentru achiziţionarea echipamentului medical. Perechile de alergători au parcurs împreună primii 5 kilometri din cursă în semn de solidaritate cu acţiunea umanitară.

La conferinţa de presă a fost prezentă şi Valeria Răcilă van Groningen, organizatoarea Maratonului Bucureşti, care a primit o diplomă din partea Ro Club Maraton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici