Edison Miranda: Bute a câştigat respectul meu

Adversarul de sâmbătă al pugilistului Lucian Bute, columbianul Edison Miranda, a spus, la conferinţa de presă premergătoare luptei pentru titlul mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), că nu poate vorbi urât despre sportivul român care a câştigat respectul său, informează fightnews.com.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Edison Miranda: Bute a câştigat respectul meu

Edison Miranda: Bute a câştigat respectul meu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Lumea întreabă de ce nu am spus nimic rău despre Lucian Bute. Eu respect luptătorii care merită acest lucru, iar Lucian Bute şi-a câştigat acest respect", a spus Miranda.

La rândul său, Lucian Bute, care dădea până acum declaraţii în limbile română sau fanceză, a vorbit, în premieră, în limba engleză, la o conferinţă de presă, arătându-se bucuros de colaborarea cu postul de televiziune HBO, care va transmite lupta de sâmbătă: "Sunt foarte fericit că HBO este aici. M-am antrenat foarte serios pentru această luptă şi sper că HBO va rămâne lângă mine şi mai departe".

Luis Barragan: Aveam ceva dubii în legătură cu valoarea lui Bute, dar s-au risipit

Bute este foarte bine văzut de şefii HBO Sports, directorul canalului respectiv, Luis Barragan, comparându-l pe român cu alţi boxeri de valoare asemănătoare, precum Chad Dawson, Kelly Pavlik sau Paul Williams. "Aveam ceva dubii în legătură cu valoarea lui Bute, dar când l-am văzut în lupta cu Andrade, dubiile mele s-au risipit", a spus Barragan, citat de rds.ca.

Bute a avut în program două şedinţe de pregătire zilnic, în care a efectuat şi exerciţii deosebite, cum ar fi, de exemplu, lovirea cu barosul a unui cauciuc pentru roata de tractor. "Este printre cei mai puternici băieţi cu care am lucrat", a spus antrenorul românului, canadianul Stephan Larouche, citat de montrealgazette.com, site care apreciază că Bute este o maşină de antrenament, un sportiv despre care cei din jurul său afirmă că este concentrat, motivat şi puternic din punct de vedere fizic.

Andre Kulesza: Bute e unic

Preparatorul fizic al clubului Interbox (la care este legitimat Lucian Bute), Andre Kulesza, are numai cuvinte de laudă la adresa românului: "Calităţile fizice şi mentale ale lui Bute sunt excepţionale. Acestea se transpun într-un regim de antrenament foarte disciplinat, alături de o abordare strategică potrivită fiecărei lupte. Coordonarea sa este excepţională", a explicat Kulesza, citat de montrealgazette.com.

Kulesza estimează şase-şapte procente de grăsime în corpul lui Lucian Bute, cifre normale pentru un sportiv de elită bine pregătit. Dar ceea ce îl impresionează pe preparatorul fizic este performanţa sistemului cardiac al pugilistului român. Pulsul lui Bute scade de la 210 bătăi per minut la 120-130, în doar un minut după 12 reprize de box. "Asta îl ajută să gândească aşa cum trebuie. Când inima îţi bate foarte puternic, este greu să gândeşti limpede. Concentrarea sa este exemplară. Bute are dorinţă, are motivaţie, pe măsură ce câştigă, devine mult mai concentrat şi mai dedicat. Bute e unic", a mai spus Kulesza.

Joe Goossen: Bute este un luptător extraordinar

Lucian Bute este lăudat şi de antrenorul adversarului său de sâmbătă, Joe Goossen, care presupune că, în eventualitatea unei lupte strânse, ar putea conta şi avantajul terenului propriu pentru românul adoptat de Montreal: "Bute este un luptător extraordinar. Miranda trebuie să fie clar mai bun decât el, pentru a putea câştiga. Vor fi reprize în care nu se va putea stabili un câştigător evident. Bute va boxa pe teren propriu, înţeleg că judecătorii ar putea fi uşor de partea gazdelor".

Conform lui Goossens, Miranda s-a pregătit trei luni pentru duelul cu Bute, antrenându-se şase zile pe săptămână. A avut şase parteneri de antrenament, cu care a boxat 300 de reprize.

Lucian Bute (25 de victorii şi nicio înfrângere) îşi va apăra pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gală programată sâmbătă, la Centre Bell din Montreal (Canada). Meciul românului este programat să înceapă la ora locală 22.00 (duminică, ora 5.00 în România).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici