Ediţia centenară a Turului Franţei, a cincea cea mai rapidă din istorie

Ediţia centenară a Turului Franţei, încheiată duminică la Paris cu victoria britanicului Chris Froome (Sky), este a cincea cea mai rapidă din istoria Marii Bucle.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Ediţia centenară a Turului Franţei, a cincea cea mai rapidă din istorie

Ediţia centenară a Turului Franţei, a cincea cea mai rapidă din istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În actuala ediţie a Turului Franţei, plutonul a avut o medie de 40,542 de kilometri la oră, în timp ce în 2012, atunci când Sky a câştigat competiţia cu Bradley Wiggins, media a fost de 39,883 de kilometri la oră.

Recordul de viteză într-un Tur al Franţei s-a înregistrat în 2005, atunci când media a fost de 41,654 de kilometri la oră, ediţie câştigată de americanul Lance Armstrong, căruia ulterior i-au fost anulate toate cele şapte succese din Marea Buclă după ce s-a dovedit că s-a dopat.

Primele zece medii orare din Turulul Franţei sunt următoarele:

41,654 km/h: Lance Armstrong (2005);

40,940 km/h: Lance Armstrong (2003);

40,784 km/h: Oscar Pereiro (2006);

40,553 km/h: Lance Armstrong (2004);

40,542 km/h: Chris Froome (2013);

40,492 km/h: Carlos Sastre (2008);

40,315 km/h: Alberto Contador (2009);

40,276 km/h: Lance Armstrong (1999);

40,070 km/h: Lance Armstrong (2001);

39,983 km/h: Marco Pantani (1998).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici