Eduard Novak se retrage din concursul de vineri de la Jocurile Paralimpice: Nu este egal şi just

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, care participă în aceste zile la Jocurile Paralimpice de la Paris, a anunţat că se retrage din competiţia de vineri. „Acest concurs nu este egal şi just în niciun fel”, a spus el.

Urmărește
2571 afișări
Imaginea articolului Eduard Novak se retrage din concursul de vineri de la Jocurile Paralimpice: Nu este egal şi just

Eduard Novak se retrage din concursul de vineri de la Jocurile Paralimpice: Nu este egal şi just

Eduard Novak susţine că doar trei dintre cei 26 de sportivi care vor lua vineri startul sunt sportivi cu proteză.

„M-am gândit foarte bine la concursul de mâine, cursa de fond cu cele două categorii - C5 şi C4 - comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus şi consider că acest concurs nu este egal şi just în niciun fel. Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunţ că mâine nu voi mai lua startul”, a scris joi pe Facebook Eduard Novak.

El a anunţat că se retrage din acest sport.

„Mă retrag din cursă şi mă retrag oficial şi din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilităţi şi care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor ţări dominante. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul!”, a mai scris fostul ministru pe reţeaua de socializare.

„Această nouă direcţie a paraciclismului este una foarte gravă, pentru că, în timp, sportivii cu dizabilităţi nu vor mai avea loc în sport. Toate categoriile de ciclism sunt câştigate acum de sportivi cu două mâini şi două picioare, care concurează cot la cot cu noi. Competiţia nu e justă”, spunea în urmă cu câteva zile Eduard Novak.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sport, Eduard Novak are 48 de ani, 5 medalii paralimpice (1 de aur şi 4 de argint) şi 23 de medalii la Campionatele Mondiale de Paraciclism (5 de aur, 13 de argint şi 5 de bronz). El se află la a şasea participare la Jocurile Paralimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici