Edward Iordănescu intră în Top 10 selecţioneri ai României

Tehnicianul român Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal în vârstă de 46 de ani, a ajuns la 25 de meciuri pe banca naţionalei României şi a intrat între primii 10 selecţioneri din istorie, depăşindu-l pe Cosmin Contra (24).

Urmărește
270 afișări
Imaginea articolului Edward Iordănescu intră în Top 10 selecţioneri ai României

Edward Iordănescu intră în Top 10 selecţioneri ai României

Primul în această ierarhie este chiar tatăl său, Anghel Iordănescu, cu 100 de jocuri în 3 mandate diferite (1993-1998, 2002-2004, 2014-2016).

Iordănescu junior îl poate egala pe ocupantul locului 9, Gh. Popescu I (28), dacă duce naţionala în optimile de finală şi cu o calificare în sferturi îl poate chiar depăşi.


Top 10 selecţioneri români după numărul de meciuri conduse:

Selecţioner Meciuri
Anghel Iordănescu 100
Victor Piţurcă 95
Mircea Lucescu 58
Emerich Jenei 51
Costel Rădulescu 49
Angelo Niculescu 38
Valentin Stănescu 36
Ştefan Kovacs 34
Gh. Popescu I 28
Edward Iordănescu 25


Ce a reuşit Edward Iordănescu pe banca României:
– calificarea la EURO 2024 de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveţia, Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra.
– 13 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere.
– a doua victorie a României la un Campionat European (după 3-2 contra Angliei la EURO 2000) şi cel mai clar succes de la toate turneele finale la care am fost prezenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici