Elina Svitolina, calificată în sferturi la Wimbledon, acuză atacurile asupra Ucrainei

  • Ucraineanca Elina Svitolina a declarat că i-a fost „extrem de greu" să se concentreze asupra competiţiei de la Wimbledon, după ce atacurile ruseşti au ucis 31 de persoane şi au avariat grav un spital de copii din Ucraina.
  • Ea a învins-o luni pe chinezoaica Wang Xinyu, în optimile de finală.
Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului Elina Svitolina, calificată în sferturi la Wimbledon, acuză atacurile asupra Ucrainei

Elina Svitolina, calificată în sferturi la Wimbledon, acuză atacurile asupra Ucrainei

Svitolina, în vârstă de 29 de ani, a izbucnit în lacrimi în timpul interviului de după meci, după ce s-a impus în faţa lui Wang Xinyu.

Ea a jucat meciul după ce aflase despre existenţa victimelor în masă în urma atacului asupra ţării sale natale.

Semifinalista de la Wimbledon 2023 este una dintre cele mai importante sportive ucrainene şi a vorbit în mod regulat despre impactul războiului asupra ţării sale.

După victoria sa cu 6-2, 6-1, Svitolina a declarat, citată de BBC Sport: „A fost o performanţă bună din partea mea şi este o zi foarte dificilă astăzi pentru poporul ucrainean".

„Nu a fost uşor să mă concentrez asupra meciului", a adăugat Svitolina, izbucnind în lacrimi.

„Încă de dimineaţă a fost foarte dificil să citesc ştirile şi să merg pe teren a fost extrem de greu.

„Sunt fericită că am putut să joc astăzi şi să obţin o victorie".

Cel puţin 19 persoane au fost ucise la Kiev de atacul din timpul zilei, inclusiv două la Spitalul de Copii Ohmatdyt - cea mai mare unitate de pediatrie din Ucraina - care a suferit daune majore.

Svitolina, alături de fostul fotbalist ucrainean Andriy Shevchenko şi campionul de box la categoria grea Oleksandr Usyk, este ambasador al United24, o organizaţie de strângere de fonduri înfiinţată de preşedintele Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici