Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocuri

  • Luni dimineaţă, preşedintele Emmanuel Macron a vizitat satul sportivilor din Seine-Saint-Denis, unde s-a întâlnit cu sportivii, personalul şi voluntarii Paris 2024, informează L’Equipe.
  • După-amiază, el primit presa străină la Palatul Élysée, urmând ca seara să participe la inaugurarea sesiunii CIO.
Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocuri

Sursa foto: X

„Sunteţi motivaţi pentru aceste Jocuri?” a întrebat preşedintele Macron în sala de recepţie a clădirii principale a delegaţiei franceze din satul sportivilor. Însoţit de ministrul sportului Amélie Oudéa-Castéra, Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024 şi David Lappartient, şeful CNOSF, el a pozat pentru fotografia şi selfie-ul, de acum tradiţionale, alături de triplul campion olimpic la canoe.

„Este în regulă, toată lumea este bine aici?" a întrebat şeful statului în timp ce dădea mâna cu Antoine Dupont, care îşi începe miercuri turneul cu echipa de rugby în 7.

După o vizită rapidă în camerele tricolorilor, la etajul 2 al clădirii, Emmanuel Macron s-a dus direct la etajul 10, pe terasa care oferă o vedere de 360 de grade asupra întregului Paris. Un acoperiş cu podea de lemn, cu câteva şezlonguri şi beanbag-uri roşii.

Întâmpinat de directorul satului Laurent Michaud, Emmanuel Macron a traversat piaţa sportivilor înainte de a merge la baza sportivilor francezi. Nu fără a mulţumi mai întâi echipei Paris 2024 şi voluntarilor.

„Sunteţi în inima cazematei, aş dori să vă mulţumesc din adâncul inimii în numele întregii naţiuni", le-a spus preşedintele. El s-a oprit apoi îndelung pentru a strânge mâna sportivilor străini, surprinşi şi încântaţi să îl vadă pe preşedintele Republicii pe culoare, şi pentru a face fotografii cu ei.

Preşedintele s-a deplasat apoi la restaurantul principal al satului, situat la 400 de metri distanţă, unde a fost întâmpinat de Martin Fourcade, de cinci ori campion olimpic la biatlon şi preşedinte al Comisiei sportivilor Paris 2024. Cu tava în mână, el a ales pizza şi pepene verde înainte de a se aşeza la o masă lungă în faţa lui Antoine Dupont, înconjurat de Laëtitia Guapo, campioană la baschet 3x3, şi Tony Estanguet.

Luni după-amiază, şeful statului şi-a continuat periplul sportiv, primind presa străină la Palatul Élysée cu ocazia Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, înainte de a-l întâmpina pe preşedintele CIO, Thomas Bach, şi pe membrii acestui organism la Fundaţia Louis Vuitton, pentru inaugurarea celei de-a 142-a sesiuni a CIO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici