Euro 2024: Germania închide zonele pentru fani înainte de furtunile majore

  • Zonele fanilor la Euro 2024 din mai multe oraşe germane au fost închise după avertizările de furtuni puternice.
  • Printre acestea se numără două locaţii din Dortmund, unde erau aşteptaţi să se adune zeci de mii de fani turci.
Urmărește
1141 afișări
Imaginea articolului Euro 2024: Germania închide zonele pentru fani înainte de furtunile majore

Autorităţile din Germania au închis marţi mai multe zone pentru fani Euro 2024 din cauza avertizărilor de vreme severă.

Furtuni puternice, grindină cu diametrul de până la cinci centimetri şi vânturi puternice au fost prognozate pentru părţi din vestul şi centrul Germaniei.

Serviciul meteorologic german a declarat că sunt posibile şi tornade.

Decizia afectează locaţiile amenajate pentru meciul de marţi dintre Turcia şi Georgia din Dortmund, precum şi zonele pentru fani din Berlin, Köln, Düsseldorf şi Gelsenkirchen.

„Siguranţa vizitatorilor este principala prioritate", a declarat Moritz van Duelmen de la Kulturprojekt Berlin.

Fan zone-ul din Leipzig, unde va avea loc celălalt meci al zilei, cel dintre Portugalia şi Cehia, va rămâne deschis.

La Dortmund, până la 80.000 de fani turci erau aşteptaţi să umple zonele pentru fani de la Friedensplatz şi Westfalenpark pentru a urmări meciul dintre echipa lor naţională şi Georgia.

Dar, din cauza avertismentului meteo, autorităţile oraşului au declarat că evenimentele fanilor din afara stadionului „nu pot fi organizate în siguranţă".

Autorităţile au cerut fanilor care nu au bilet la meci să urmărească în schimb meciul de acasă.

„Dortmund a aşteptat cu nerăbdare şi s-a pregătit pentru o mare petrecere a fanilor cu zeci de mii de fani turci şi georgieni în oraş. Cu toate acestea, siguranţa fanilor din oraşul nostru este prioritatea noastră", a declarat Martin Sauer, reprezentantul oraşului Dortmund pentru Euro 2024.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici