- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (18.01.2011, 18:42)
- , Paula Rusanu , Paula Rusanu , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FC Barcelona are cei mai scunzi fotbalişti, Inter Milano cei mai vârstnici
Un studiu demografic al fotbaliştilor care au activat în Europa în 2010 relevă faptul că gruparea FC Barcelona are cei mai scunzi fotbalişti, în timp ce Internazionale Milano, deţinăoarea Ligii Campionilor, este formaţia cu cei mai în vârstă jucători, informează site-ul www.eurofootplayers.com.
Urmărește
2298 afișări
FC Barcelona are cei mai scunzi fotbalişti, Inter Milano cei mai vârstnici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit unui studiu realizat de Observatorul jucătorilor profesionişti de fotbal (PFPO), publicat marţi, media de vârstă cea mai ridicată (29,61 de ani) o are echipa italiană Internazionale Milano, la care este legitimat şi românul Cristian Chivu. Campionatul din Cipru este cel cu cea mai ridicată medie de vârstă (28,02 ani), fiind urmat de Serie A (Italia) - 27,29 de ani şi de cel din Grecia (27,15 ani). La polul opus, se află campionatele din Letonia (23,11 ani), Estonia (23,93 ani) şi Croaţia (24,39 ani). Echipa cu cea mai mică medie de vârstă este JFK Olimpis Riga, din Letonia, cu 19,02 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Ion Cristoiu: Presa care zbiară
-
Creştere de aproape 2% pentru Bursa de la Bucureşti în prima şedinţă de tranzacţionare din an. Aprecieri pe Transelectrica (3,7%), BRD SocGen (2,8%), Petrom (2,6%) şi Banca Transilvania (2,6%)
Cel mai în vârstă fotbalist este rusul Aleksei Jukov (46 de ani), antrenor-jucător la Lootus Kohtla-Järve (Estonia). La polul opus se află un adolescent de 15 ani, finlandezul Matias Ojala (mijlocaş la AC Oulu).
În ceea ce priveşte înălţimea, FC Barcelona are cei mai scunzi jucători din cele 534 de cluburi analizate, cu o medie de 177,4 centimetri, aproape cu zece mai puţin decât formaţiile de la celălalt pol, austriecii de la Mattersburg şi ucrainenii de la Volin Luţk (ambele cu 186,7 cm).
Cel mai înalt jucător din campionatele europene este Kristof van Hout, portarul formaţiei Standard Liege, cu 2,08 metri, iar cel mai scund este fundaşul român Valentin Sandu (1,60 m), de la Astra Ploieşti.
Cel mai înalt fundaş, 2,04 metri, este Zarko Markovici de la Gaz Meta Mediaş, islandezul Stefan Gislason (Brondby Copenhaga) este cel mai înalt mijlocaş, cu 1,96 metri, iar ivorianul Lacina Traore (CFR Cluj), conduce topul atacanţilor cu 2,03 metri.
În schimb, cel mai scund portar este Corrin Brooks-Meade (Alki Larnaca), cu 1,72 metri, francezul Frédéric Sammaritano, de la Auxerre, se remarcă între mijlocaşi (1,62 metri), iar brazilianul Tita, Antalyaspor, este cel mai scund atacant (1,65 metri).
La nivelul campionatelor, prima ligă din Cehia are cea mai ridicată înălţime medie (183,29 cm), fiind urmată de Bundesliga (Germania, 183,2 cm) şi Danemarca (183 cm). La polul opus se află Franţa, cu cea mai mică înălţime medie (180,94 cm), urmată de Spania (180,68 cm) şi Cipru (180,26 cm).
Echipa cu cel mai mare procent de expatriaţi în echipă este Olympiakos Nicosia (Cipru), cu un procent de 85 la sută, acelaşi club fiind şi cel cu cel mai mare procent de jucători angajaţi în 2010 - 95 la sută. Clubul cu cei mai activi internaţionali este Tottenham Hotspus, cu 22 de internaţionali activi.
Clubul care a împrumutat în 2010 cel mai mare număr de jucători altor cluburi din cele studiate este Udinese Calcio, cu 14 jucători, în timp ce Unirea Urziceni este gruparea cu cel mai mare procent de jucători achiziţionaţi sub formă de împrumut - 38,1 la sută.
Prima ligă din România ocupă poziţia a treia într-un clasament al campionatelor care au angajat cel mai mare număr de jucători în 2010, cu 12,4 la sută, pe primele locuri aflându-se Cipru (13,5) şi Portugalia (13,3). În schimb, cel mai mic număr de jucători achiziţionaţi s-a înregistrat în ţările nordice (Suedia - 5,3, Danemarca - 6,3, Islanda - 6,4).
Potrivit studiului, în Liga I, în 2010, au evoluat 148 de jucători străini (30,8 la sută), cei mai mulţi fiind brazilieni - 28. Aceşti au fost urmaţi de sârbi - 17 şi de portughezi - 16.
Autorii studiului au realizat şi un "portret" tipic al unei echipe europene pentru anul 2010, folosindu-se de următoarele caracteristici: o medie de 24,5 jucători, în creştere faţă de anul 2009; dintre care 5,2 au vârste sub 21 de ani, 8,1 au peste 1,85 metri, 5,7 sunt formaţi de clubul respectiv, o caracteristică în scădere faţă de anul 2009, 8,2 sunt expatriaţi (dintre aceştia 1,1 sunt brazilieni), 11,2 au jucat la alte echipe de-a lungul carierei, 7,2 au fost recrutaţi din străinătate, iar 9,3 au semnat contractul în 2010.
"Potrivit acestor rezultate, se pare că fotbaliştii din Europa devin mai bătrâni, mai înalţi, mai mobili şi sunt formaţi la alte echipe decât cele pentru care evoluează", se arată în studiul citat.
"Studiul demografic al fotbaliştilor din Europa 2011" a fost realizat pe un eşantion de 534 de cluburi, din primele ligi ale celor 36 de ţări europene afiliate la UEFA, şi 13.108 fotbalişti.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe