FCSB - Sparta Praga 2-3, în preliminariile Ligii Campionilor. Campioana României a avut o primă repriză de coşmar, a revenit miraculos după pauză, dar este nevoită să meargă în play-off-ul Ligii Europa

După 1-1 în tur, Sparta Praga a câştigat marţi seară cu 3-2, în Ghencea, şi merge în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, unde se va duela cu Malmo, formaţie care a eliminat dramatic PAOK-ul lui Răzvan Lucescu.

Urmărește
2304 afișări
Imaginea articolului FCSB - Sparta Praga 2-3, în preliminariile Ligii Campionilor. Campioana României a avut o primă repriză de coşmar, a revenit miraculos după pauză, dar este nevoită să meargă în play-off-ul Ligii Europa

Imagine din tur, cu Darius Olaru luptând pentru balon FOTO: Facebook FCSB

FCSB - Sparta Praga 2-3 
Olaru (60), Edjouma (85) / Birmancevic (13 şi 28 - ultimul din penalty), Haraslin (37)

FCSB a fost eliminată marţi seară din turul III preliminar al Ligii Campionilor şi va susţine play-off-ul pentru Liga Europa cu gruparea austriacă LASK Linz.

FINAL

Min. 90 - 5 minute de prelungire. Panică în careul cehilor. Presiune FCSB. În Grecia, PAOK a fost eliminată de Malmo, 6-5 la general pentru nordici.

Min. 85 - GOL FCSB. Centrare Olaru, a reluat Edjouma cu capul, pe lângă un portar adevrs pasiv: 2-3.

Min. 80 - Darius Olaru a avut ocazia să ameninţe poarta cehă din lovitură liberă directă. Şutul nu a fost însă cadrat, balonul zburând mult peste buturi. Sparta a renunţat la ofensivă, apără avantajul.

Min. 71 - A intrat Baba, a ieşit Lixandru. FCSB presează. În caz de eliminare, FCSB va disputa play-off-ul pentru Europa League contra trupei austriece LASK Linz.

La Salonic, Malmo conduce cu 4-3, în prelungiri, şi este la un pas să o elimine dramatic pe PAOK.

Min. 60 - GOL FCSB. Olaru trage de la marginea careului: 1-3.

Min. 53 - Mută şi cehii. Wiesner îi ia locul lui Preciado, care avea un „galben”.

Min. 49 - Popa îi centrează lui Baeten, care trage la poartă. Prinde portarul advers.

Min. 46 - S-a reluat meciul. FCSB schimbă linia în atac şi un om de la mijloc: i-a introdus pe Baeten, Popa şi Edjouma, fiind scoşi din teren Băluţă, Ştefănescu şi Şut.

S-au terminat primele 90 de minute în Grecia. Cu Răzvan Lucescu pe bancă, PAOK Salonic, campioana elenilor, a remizat, 3-3 (golul egalizator al oaspeţilor s-a marcat în prelugiri - 90+6), şi, după 2-2 la Malmo, în tur, se merge în prelungiri.

PAUZĂ

Min. 45 - Trage Ştefănescu din pasa lui Olaru. Fără rezultat pe tabelă. Două minute de prelungire.

Min. 44 - Ocazie Sparta. FCSB are nevoie de un miracol după pauză.

Min. 37 - GOL Sparta. Lukas Haraslin, slovac, înscrie la colţul lung. Campioana României are de marcat 3 goluri: 0-3.

Min. 31 - Pauză de hidratare.

Min. 30 - FCSB cere penalty. Olaru primeşte cartonaş galben pentru simulare, la o fază în care a cerut penalty. Şi Şut primeşte „galben”. Este avertizat şi Charalambous. „Centralul” este danez, la fel ca şi antrenorul Spartei, iar asta îi irită pe bucureşteni.

Min. 28 - GOL Sparta. Sârbul Birmancevic transformă clar lovitura de la 11 metri: 0-2.

Min. 26 - Dawa îl loveşte cu capul pe adversarul direct, nigerianul Olatunji - marcatorul din tur, şi Sparta primeşte penalty.

Min. 16 - FCSB ia cu asalt poarta adversă. Se joacă pe contre.

Min. 13 - GOL Sparta. Cehii au punctat prin Birmancevic, după un corner: 0-1.

Min. 1 - A început jocul din Ghencea, cu 30.000 de oameni în tribună. La Salonic, PAOK conduce cu 3-2 la pauză pe Malmo.

FCSB - Sparta Praga, echipe de start

FCSB: Târnovanu – Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Şut, Lixandru – Ştefănescu, Olaru, Băluţă - Miculescu
Rezerve: Vlad, Panţîru, Haruţ, Kiki, Edjouma, D. Popa, Antwi, Chiricheş, Pandele, Baeten, Alhassan
Antrenor: Elias Charalambous

Sparta Praga: Vindhal – Vitik, Sorensen, Zeleny – Preciado, Laci, Kairinen, Rynes – Birmancevic, Olatunjo, Haraslin
Rezerve: Vorel, Solbakken, Ross, Pavelka, Kuchta, Tuci, Danek, Sadilek, Pesek, Wiesner, Krasniqi
Antrenor Lars Friis

Stadion: Steaua (Bucureşti)
Arbitru: Morten Krogh // Asistenţi: Wollenberg Rasmussen, Steffen Bramsen (toţi din Danemarca)
Arbitru VAR: Jochem Kamphuis // Asistent VAR: Pol van Boekel (Ţările de Jos)

////////////////////////////////

FCSB vine după succesul din Superligă cu Farul, 3-2, în timp ce Sparta a dispus de Bohemias în deplasare, scor 2-1, în campionatul din Republica Cehă şi domină ierarhia cu 12 puncte (doar victorii).

În schimb, după runda a 5-a, campioana României este doar pe locul 9 în întrecerea internă, cu 5 puncte adunate şi un meci în minus.

Cine se califică va da mai departe peste învingătoarea din dubla PAOK Salonic - Malmo FF, în play-off-ul competiţiei. În prima manşă, scorul a fost 2-2.

Aşa cum obişnuieşte, patronul Gigi Becali a anunţat astăzi primul 11 al campioanei, din Ghencea:

Târnovanu - Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Şut, Lixandru - Ştefănescu, Olaru, Băluţă - Miculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici