Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a luat medalia de bronz americancei Jordan Chiles şi i-o acordă Anei Maria Bărbosu

Efectul deciziei pe care a luat-o Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a dat dreptate apelului făcut de româncei Ana Maria Barbosu, a apărut sâmbătă seară.

Urmărește
762 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a luat medalia de bronz americancei Jordan Chiles şi i-o acordă Anei Maria Bărbosu

Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a luat medalia de bronz americancei Jordan Chiles şi i-o acordă Anei Maria Bărbosu

„Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează: Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, este anunţul FIG.

Modificarea n-a fost încă operată în clasamentul general pe medalii de la Jocurile Olimpice, unde România ocupă, înaintea ultimei zile de conrcurs, locul 23, cu 8 medalii (3-4-1).

Ana Maria Barbosu şi echipa sa au făcut apel la TAS că o anchetă depusă cu privire la rezultatele din această probă a fost făcută peste termenul de un minut şi că Chiles nu ar trebui să primească nota de 13,766 care a urcat-o pe locul al treilea, după câştigătoarea Rebeca Andrade din Brazilia şi medaliata cu argint Simone Biles din Statele Unite, scrie Reuters.

Chiles primise iniţial un punctaj de 13,666, în timp ce Barbosu a obţinut 13,700.

„Ancheta depusă în numele doamnei Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol a fost ridicată după încheierea termenului de un minut”, a declarat TAS. „Punctajul iniţial de 13,666 acordat doamnei Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol va fi restabilit”.

De asemenea, TAS a transmis Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) să stabilească clasamentul finalei şi „să atribuie medalia (medaliile) în conformitate cu decizia”.

Decizia nu le afectează nici pe Andrade, nici pe Biles, care au obţinut note de 14,166 şi, respectiv, 14,133.

Într-o declaraţie comună, U.S. Gymnastics şi Comitetul Olimpic şi Paralimpic al SUA s-au declarat „devastate” de decizie.

„Ancheta privind valoarea de dificultate a rutinei de exerciţii la sol a lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credinţă şi, credem noi, în conformitate cu regulile FIG pentru a asigura un punctaj precis”, au spus ei.

De asemenea, au spus că Chiles a primit abuzuri online în timpul apelului său şi i-a condamnat pe cei care au făcut asta.

„De-a lungul procesului de apel, Jordan a fost supusă unor atacuri consistente, total nefondate şi extrem de dureroase pe social media. Niciun atlet nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament”.

„Condamnăm atacurile şi pe cei care se angajează, le susţin sau le instigă. O felicităm pe Jordan pentru că s-a comportat cu integritate atât în concurs, cât şi în afara lui şi continuăm să o susţinem şi să o sprijinim”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici