DOCUMENT  Federaţia Internaţională de Tenis cere oficial lămuriri Guvernului despre situaţia de la vârful federaţiei de la Bucureşti. România poate încurca alegerile de la ITF

Avertizată de la Bucureşti despre problemele de legalitate cu care se confruntă actuala conducere a FR Tenis (instalată în pofida faptului că ultimele 8 Adunări Generale de alegeri au fost anulate de instanţele civile de judecată), Federaţia Internaţională de Tenis a scris Guvernului României.

Urmărește
2594 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Tenis cere oficial lămuriri Guvernului despre situaţia de la vârful federaţiei de la Bucureşti. România poate încurca alegerile de la ITF

Federaţia Internaţională de Tenis cere oficial lămuriri Guvernului despre situaţia de la vârful federaţiei de la Bucureşti. România poate încurca alegerile de la ITF

ITF s-a adresat Secretariatului General al Guvernului (SGG), autoritatea care dirijează activitatea Agenţiei Naţionale pentru Sport, cea care a luat locul Ministerului Sportului în noua structură a Executivului.

Într-un document cu antetul instituţiei care o vizează direct pe şefa Agenţiei, Elisabeta Lipă, ITF vrea să ştie cum stau lucrurile cu adevărat la o federaţie naţională afiliată, cum este cea a României. Şi o face într-un moment important, în contextul alegerilor mondiale care bat la uşă.



Pe 24 septembrie, staţiunea Cancun, din Mexic, va găzdui alegerile pentru desemnarea următorului preşedinte al ITF. Iar federaţia internaţională doreşte să descâlcească iţele şi să afle cine are drept legal de vot în numele României, pentru a nu putea fi contestat rezultatul scrutinului.

În adresa trimisă la Palatul Victoria, ITF, prin semnătura lui James McGurran, face o riguroasă trecere în revistă a situaţiei.

Începe cu demisia lui Ion Ţiriac, din 2021, şi termină cu ultima Adunare Generală a FR Tenis, cea de pe 10 februarie 2023, în care a fost ales preşedinte George Cosac. O sentinţă judecătorească a anulat numirea lui Cosac, iar ITF face trimitere la documente.

Apoi, în încheiere, fostul mondial adresează un set de întrebări lămuritoare.



La final, menţionează că aşteaptă un răspuns în decurs de o săptămână, până pe 26 iulie, în condiţiile în care adresa a fost trimisă la Bucureşti pe 19 iulie. Totul pentru că evenimentul de la Cancun este aproape, iar până la mijlocul lunii august, ITF trebuie să stabilească lista delegaţilor pentru alegeri.

Cursă în doi, ţara noastră are 3 voturi

Pentru postul de lider al tenisului mondial concurează actual şef, David Haggerty (SUA), şi Dietloff von Arnim (Germania). Sistemul de vot la ITF este unul aparte şi ţine cont de mai multe criterii, cu precădere de forţa fiecărei federaţii.

Spre exemplu, România are 3 voturi, în urma rezultatelor pe care echipa de Fed Cup/Billie Jean King Cup le-a obţinut de-a lungul timpului.

Mai multe voturi decât România au ţări precum Franţa, Mare Britanie, SUA şi Australia, fiecare cu câte 12, în baza faptului că organizează cele 4 turnee de Mare Şlem şi contribuie substanţial la bugetul federaţiei internaţionale.

România îl preferă pe neamţ

România înclină să meargă pe mâna candidatului german, conform surselor Mediafax, după ce Ion Ţiriac s-a arătat deranjat de faptul că americanul David Haggerty şi boardul său au acordat companiei Kosmos, deţinută de fostul fotbalist Gerard Pique, organizarea Cupei Davis.

În cele din urmă, înţelegerea semnată de ITF cu Kosmos în 2018 a fost ruptă la începutul acestui an, după ce formatul întrecerii a dezamăgit, dar urmele nemulţumirii n-au dispărut.

David Haggerty a fost ales preşedinte al ITF pe 25 september 2015 şi reales pe 27 septembrie 2019. Acum, candidează pentru un nou mandat de 4 ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici