- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (11.12.2016, 13:11)
- Iulian Coşuleţu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Română de Fotbal oferă defibrilatoare tuturor membrilor săi
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că din luna decembrie, va lua startul proiectul Departamentului Medical al FRF privind dotarea cu defibrilatoare şi cursuri de prim ajutor pentru fiecare membru afiliat.
Urmărește
159 afișări
Federaţia Română de Fotbal oferă defibrilatoare tuturor membrilor săi (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
Federaţia Română de Fotbal prin Departamentul Medical a elaborat un proiect care prevede dotarea cu câte un defibrilator extern automat a fiecărui membru afiliat. Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi afiliaţi, FRF va organiza cursuri de prim ajutor în cadrul cărora vor fi demonstrate de către specialişti în domeniu cele mai eficiente metode de management al situaţiilor de urgenţă ce pot surveni în activitatea sportivă.
Acest proiect a fost susţinut şi finanţat de către forul European (UEFA) în totalitate, şi este primul de o asemenea amploare în sportul românesc. El se va desfăşura pe parcursul a patru luni, începând din luna decembrie, şi va cuprinde 8 acţiuni la nivel naţional. Primele întâlniri sunt programate pe 12, respectiv 15 decembrie, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Un important şi tragic eveniment medical în rândul sportivilor îl constituie moartea subită ca urmare a stopului cardio-respirator (SCR).
În cazul fotbalului impactul unui astfel de eveniment este şi mai mare având în vedere popularitatea şi expunerea de care beneficiază acest sport.
Studiile de specialitate indică o incidenţă care poate varia între 1:3000 (NCAA prima divizie de baschet masculin) şi 1:917000 (Minnesota High School athletes), iar acelea care folosesc o metodologie superioară decelează incidenţe între 1:40000 şi 1:80000.
Mai mult decât atât, există studii care au identificat grupurile cu risc ridicat de moarte subită cardiacă (MSC) în funcţie de rasă, sex şi sportul practicat. Astfel MSC survine mai mult în rândul bărbaţilor, de origine africană, practicanţi ai următoarelor sporturi în ordinea frecvenţei cazurilor: baschet, fotbal, tenis.
Având la dispoziţie aceste date a existat şi există preocupare pentru limitarea consecinţelor unui astfel de eveniment. Primul pas spre conştientizarea acestei probleme a fost făcut de către Departamentul Medical al FRF în martie 2016 când a fost organizat simpozionul cu tema ”Actualităţi în prevenţia patologiei cardiovasculare la sportivi”. Cele mai eficiente intervenţii în cazul apariţiei SCR constau în resuscitarea cardio-respiratorie şi defibrilarea externă automată (DEA).
Un studiu efectuat de FIFA în 126 de ţări membre pe o perioadă de 10 ani, şi publicat în 2013 în Brittish Journal of Sports Medicine, arată că 23 de jucători din 112 cu SCR (20,5%) au supravieţuit. Interesant este faptul că 12 din 22 de jucători (54,5%) trataţi cu un defibrilator direct pe teren au supravieţuit, ceea ce subliniază încă odată importanţa intervenţiei cât mai rapide cu acest aparat medical.
Pentru urmărirea şi studierea unor astfel de evenimente tragice apărute atât la nivel profesionist, dar şi la nivel de amatori, Departamentul Medical este în cursul parafării unei colaborări cu Centrul Medical de Excelenţă FIFA din cadrul Universităţii din Saarland, Germania.
Citeşte şi: Victorie pentru tricolore în Campionatul European de handbal: România - Croaţia, 31-26/ Cristina Neagu: Mergem cu două puncte în grupa principală şi începem să visăm
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe