- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (23.02.2022, 11:42)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţiile sportive internaţionale monitorizează îndeaproape criza Ucraina-Rusia
Mai multe federaţii internaţionale monitorizează situaţia în care sunt implicate Ucraina şi Rusia, deşi în acest moment nu există planuri de mutare a unor evenimente sportive majore, conform insidethegame.biz.
Urmărește
196 afișări
Federaţiile sportive internaţionale monitorizează îndeaproape criza Ucraina-Rusia
După săptămâni de temeri tot mai mari din partea naţiunilor occidentale că Rusia plănuieşte o operaţiune militară la scară largă în Ucraina, Moscova a recunoscut luni seara două regiuni separatiste din estul ţării ca state independente.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat trimiterea de trupe în estul Ucrainei, o acţiune care a provocat sancţiuni din partea Marii Britanii împotriva a trei persoane şi cinci bănci, Uniunea Europeană şi Statele Unite urmându-le exemplul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Moscova a afirmat că forţele ruseşti urmează să „îndeplinească funcţii de menţinere a păcii".
Evenimentele sportive au fost deja afectate de criză, Marea Britanie retrăgându-se de la meciul de calificare la Cupa Mondială de baschet din 2023 al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) din Belarus, care trebuia să aibă loc săptămâna aceasta, iar meciul Ucrainei împotriva Spaniei a fost amânat.
Ucraina trebuia să primească Spania la Kiev.
Belarus se învecinează cu Ucraina şi a organizat exerciţii militare comune cu aliatul său Rusia.
FIBA a declarat pentru insidethegames că meciul dintre Belarus şi Marea Britanie rămâne în continuare aşa cum era programat iniţial.
Competiţiile majore nu au fost încă mutate din Ucraina sau Rusia, deşi acest lucru este ţinut sub observaţie.
Federaţia Internaţională de Schi are programate opt Cupe Mondiale care urmează să se desfăşoare în Rusia, inclusiv în Sunny Valley la schi fond, Moscova la snowboard slalom paralel şi Iaroslavl la sărituri acrobatice, la sfârşitul acestei săptămâni.
Aceasta a confirmat că evenimentele sunt „programate să se desfăşoare aşa cum au fost planificate în calendarele Cupei Mondiale".
Campionatul Mondial de volei masculin este programat să se desfăşoare în 10 oraşe din Rusia în perioada 26 august - 11 septembrie.
Rusiei îi este interzis să găzduiască evenimente majore, inclusiv Campionatele Mondiale, în temeiul sancţiunilor impuse de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), care au fost înjumătăţite de la patru la doi ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în decembrie 2020.
Cu toate acestea, hotărârea TAS a spus că Rusia ar trebui să fie lipsită de orice eveniment pe care are deja dreptul să îl găzduiască „cu excepţia cazului în care este imposibil din punct de vedere legal sau practic să facă acest lucru", iar Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a declarat că WADA a recunoscut că nu ar fi posibil să mute Campionatul Mondial într-o altă ţară.
Kemerovo va organiza, de asemenea, meciuri în Liga Naţiunilor la volei masculin din acest an în luna iulie, precum şi Ufa în Liga Naţiunilor la volei feminin, între 28 iunie şi 3 iulie.
Un eveniment FIVB de volei pe plajă este programat, de asemenea, la Arhangelsk, între 9 şi 13 martie.
Federaţia Internaţională colaborează cu organizatorii, dar, în prezent, nu există planuri de mutare a competiţiilor.
„FIVB colaborează îndeaproape cu Federaţia Rusă de Volei şi cu Comitetul de organizare Volleyball 2022 în pregătirea diferitelor evenimente de volei şi volei pe plajă care urmează să aibă loc în ţară şi care avansează conform planului", a declarat aceasta pentru insidethegames.
„În timp ce FIVB consideră că sportul ar trebui să rămână întotdeauna separat de politică, monitorizăm îndeaproape situaţia pentru a asigura siguranţa şi bunăstarea tuturor participanţilor la evenimentele noastre, care reprezintă prioritatea noastră principală."
În mod similar, Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) ţine sub observaţie situaţia în ceea ce priveşte patru evenimente programate la Kazan.
„FINA monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia şi Ucraina", a precizat aceasta într-o declaraţie pentru insidethegames.
„În prezent, nu există planuri de a schimba actualul program de competiţii. FINA va continua să fie în contact cu organizatorii de la Kazan şi va furniza informaţii actualizate pe măsură ce acestea vor fi disponibile."
La Kazan urmează să se desfăşoare etape din Seria Mondială de înot artistic şi scufundări între 8 şi 10 aprilie, Campionatele Mondiale de înot pentru juniori între 23 şi 28 august şi Campionatele Mondiale de înot în bazin de 25 de metri, între 17 şi 22 decembrie.
Federaţia Internaţională de Canoe (ICF) are programate Campionatele Mondiale de Dragon Boat la Ternopil, în Ucraina, între 22 şi 25 septembrie, şi patru evenimente programate în Rusia, în iulie şi august.
Aceasta a declarat, de asemenea, că siguranţa concurenţilor va fi în prim-planul acţiunilor sale.
„Monitorizăm situaţia şi primim actualizări regulate de la organizatorii noştri", a declarat ICF.
"Principala noastră prioritate, ca întotdeauna, va fi sănătatea şi siguranţa sportivilor noştri".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe