FIFA amână decizia privind cererea palestiniană de suspendare a Israelului

FIFA a amânat până după Jocurile Olimpice de la Paris luarea unei decizii cu privire la o propunere palestiniană de suspendare a Israelului din fotbalul internaţional, afirmând că ambele părţi au solicitat mai mult timp pentru a-şi prezenta poziţiile.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului FIFA amână decizia privind cererea palestiniană de suspendare a Israelului

FIFA amână decizia privind cererea palestiniană de suspendare a Israelului

Asociaţia Palestiniană de Fotbal (PFA) a înaintat o propunere de suspendare a Israelului în luna mai din cauza războiului din Gaza, iar FIFA a dispus o evaluare juridică urgentă şi a promis că o va aborda la o reuniune extraordinară a consiliului său în luna iulie.

Organismul mondial de conducere a fotbalului a declarat joi că evaluarea juridică va fi acum împărtăşită cu consiliul său până la 31 august.

„În urma cererilor de prelungire din partea ambelor părţi pentru a-şi prezenta poziţiile respective, acordate în mod corespunzător de FIFA, este nevoie de mai mult timp pentru a încheia acest proces cu atenţia cuvenită şi complet", a declarat FIFA pe contul său X.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august, iar meciurile din grupele turneului de fotbal masculin vor începe la 24 iulie.

Israelul s-a calificat la turneul masculin şi va juca cu Mali, Paraguay şi Japonia în faza grupelor.

Un raport întocmit săptămâna aceasta de avocaţi specializaţi în drept internaţional a solicitat FIFA să interzică Israelul pentru încălcarea mai multor statute ale FIFA referitoare la drepturile omului şi la obiectivele umanitare.

De la raidul transfrontalier din 7 octombrie al grupării militante Hamas, care, potrivit Israelului, a ucis peste 1 200 de persoane, ofensiva Israelului în Gaza s-a soldat cu peste 38 000 de morţi palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza.

Criticii au acuzat Israelul de comiterea unui genocid împotriva palestinienilor, ceea ce Israelul neagă.
Israelul afirmă că loviturile sale vizează militanţii şi vizează prevenirea unui nou atac precum cel din 7 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
israel,
palestina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici