FIFA dezbate posibila extindere la 48 a numărului de echipe la Cupa Mondială feminină

FIFA este în discuţii pentru a extinde la 48 numărul de echipe la Cupa Mondială feminină de fotbal, după ce organismul de conducere al fotbalului a fost supus unor presiuni pentru a echivala structura Cupei Mondiale masculine cu cea feminină şi a asigura paritatea de gen.

Urmărește
66 afișări
Imaginea articolului FIFA dezbate posibila extindere la 48 a numărului de echipe la Cupa Mondială feminină

Organismul de conducere al fotbalului mondial, Fédération Internationale de Football Association (FIFA), este în discuţii pentru a adăuga 16 echipe la Cupa Mondială feminină, ceea ce ar duce numărul acestora de la 32 la 48, potrivit Sky News.

Cupa Mondială feminină din 2023 din Australia şi Noua Zeelandă a fost prima care a prezentat un format extins de 32 de echipe, faţă de numărul anterior de 24, şi a stabilit noi recorduri în ceea ce priveşte participarea şi numărul de spectatori.

Acest lucru a condus la apeluri pentru extinderea turneului în oglindă cu structura turneului masculin, dar orice potenţiale schimbări nu ar avea loc decât după 2031.

Cupa Mondială masculină din 2026, care va avea loc în Canada, Mexic şi Statele Unite, va cuprinde pentru prima dată 48 de echipe.

Brazilia a fost anunţată ca gazdă a Cupei Mondiale feminine din 2027 în luna mai şi cu o decizie privind gazda din 2031 acum accelerată, discuţiile pentru extinderea structurii ulterior ar putea stimula candidatura comună a Regatului Unit şi a Irlandei de a găzdui turneul, consideră Sky Sports.

Regatul Unit şi Irlanda au fost deja confirmate ca gazde comune ale Campionatului European de Fotbal masculin 2028 şi cu un model similar explorat pentru Cupa Mondială feminină, şi-au exprimat deja dorinţa de a găzdui prima sa Cupă Mondială feminină în anii 2030.

Regatul Unit şi Irlanda se vor confrunta cu concurenţa Statelor Unite şi a Mexicului la candidatura pentru găzduirea turneului din 2031. Statele Unite şi Mexicul au fost în competiţie pentru a găzdui turneul din 2027, dar anul acesta şi-au anunţat decizia de a-şi retrage candidatura pentru a se concentra pe o candidatură de succes pentru turneul din 2031.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici