FIFA îi interzice lui Samuel Eto'o să asiste la meciurile Camerunului pentru următoarele şase luni

  • Samuel Eto'o a primit interdicţia de a asista la meciurile echipei naţionale a Camerunului pentru următoarele şase luni, ca urmare a încălcării codului disciplinar al FIFA
  • Fostul preşedinte al Federaţiei cameruneze de fotbal (Fecafoot) nu va putea participa la meciurile din toate grupele de vârstă.
Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului FIFA îi interzice lui Samuel Eto'o să asiste la meciurile Camerunului pentru următoarele şase luni

FIFA îi interzice lui Samuel Eto'o să asiste la meciurile Camerunului pentru următoarele şase luni

Organismul de conducere al fotbalului a declarat, citat de The Athletic, că Eto'o a fost sancţionat pentru două acuzaţii legate de meciul din turul optimilor Cupei Mondiale feminine Under-20 dintre Camerun şi Brazilia, desfăşurat în septembrie.

Deşi nu au fost furnizate detalii despre natura incidentelor, o declaraţie a comisiei disciplinare a FIFA a menţionat că Eto'o a fost găsit vinovat de „comportament ofensator şi încălcări ale principiilor de fair-play”, precum şi de „comportament necorespunzător” al oficialilor.

Pedeapsa vine la mai puţin de trei luni după ce fostul jucător în vârstă de 43 de ani a fost amendat de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) în urma unei investigaţii privind presupuse încălcări ale principiilor sale de etică şi integritate.

The Athletic a raportat în ianuarie că un fost director al Fecafoot a prezentat o gamă largă de dovezi, inclusiv scrisori, mesaje WhatsApp, e-mailuri şi înregistrări audio, care susţineau acuzaţiile potrivit cărora Eto'o şi apropiaţii săi erau implicaţi în aranjarea meciurilor, abuzuri de putere, ameninţări fizice, incitare la violenţă şi răspândirea de informaţii false în Camerun.

CAF a stabilit că nu au existat suficiente dovezi pentru a dovedi acuzaţiile de manipulare a meciurilor. Totuşi, l-au găsit pe Eto'o vinovat de „încălcarea principiilor de etică, integritate şi sportivitate prevăzute în Statutul CAF” după ce acesta a devenit ambasador al unei companii de jocuri de noroc. De atunci, Eto'o a făcut apel la decizie şi neagă orice abatere.

În iunie 2021, Eto'o a fost condamnat la 22 de luni de închisoare cu suspendare şi amendat cu 1,4 milioane de lire sterline după ce a pledat vinovat la o acuzaţie de fraudă fiscală legată de drepturile sale de imagine din perioada în care juca în Spania.

În decembrie 2022, Eto'o şi-a cerut scuze după ce a fost surprins lovind cu genunchiul un bărbat în faţa unui stadion al Cupei Mondiale din Qatar.

Eto'o este considerat unul dintre cei mai de succes jucători africani ai generaţiei sale, având în palmares patru Ligi ale Campionilor şi patru titluri de campion într-o carieră ce s-a desfăşurat pe parcursul a 13 ani în Italia şi Spania. S-a retras din activitate în 2019, după ce a evoluat la echipe precum Chelsea, Everton, Antalyaspor, Konyaspor şi în Qatar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici