FIFA, impresionată de candidatura Rusiei pentru găzduirea CM-2018

Inspectorii FIFA au fost impresionaţi de candidatura Rusiei pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2018, subliniind, joi, la finalul unei vizite în această ţară, angajamentul premierului Vladimir Putin.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului FIFA, impresionată de candidatura Rusiei pentru găzduirea CM-2018

FIFA, impresionată de candidatura Rusiei pentru găzduirea CM-2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După o vizită de patru zile, avem toate informaţiile necesare pentru a întocmi un raport obiectiv şi corect. În toate oraşele vizitate, am beneficiat de o susţinere totală şi de multe informaţii", a declarat Harold Mayne-Nicholls, responsabil al echipei de şase inspectori FIFA şi preşedinte al Federaţiei Chiliene de Fotbal.

Inspectorii FIFA şi-au început, luni, vizita în Rusia, unde au ajuns în oraşele la Sankt Petersburg, Moscova, Kazan şi Soci şi au discutat cu premierul rus Vladimir Putin.

"Am fost impresionaţi de angajamentul primului ministru, o implicare care se traduce prin cunoştinţele sale privind proiectul Rusiei", a precizat Mayne-Nicholls.

Şi oficialii ruşi s-au declarat încântaţi de modul în care s-a desfăşurat inspecţia. "A fost ca o vizită de afaceri, dar atmosfera a fost foarte agreabilă. Inspectorii FIFA sunt profesionişti adevăraţi şi cred că şi-au făcut o idee bună despre proiect", a declarat ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko.

Vizita în Rusia a reprezentat a cincea etapă a turneului de două luni de inspecţie în cele nouă ţări candidate pentru organizarea turneelor finale ale Cupei Mondiale din 2018 şi 2022. Inspectorii au fost deja în Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Belgia/Olanda.

Japonia, Australia, Coreea de Sud, Qatar şi SUA candidează pentru găzduirea CM-2022, iar Anglia, SUA, Rusia, Australia, Belgia/Olanda (n.r. - candidatură comună) şi Spania/Portugalia (candidatură comună) candidează pentru 2018.

FIFA va anunţa numele ţărilor care vor găzdui cele două turnee, în data de 2 decembrie, la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici