- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (14.12.2022, 17:18)
- Rafael Hekman
FIFA va regândi formatul Cupei Mondiale din 2026
După ce tocmai a oferit una din cele mai interesante faze a grupelor văzută vreodată la o Cupă Mondială, cu un format testat care a captivat sute de milioane de fani, FIFA se confruntă acum cu perspectiva de a regândi totul.
Urmărește
395 afișări
Scottish FA
Forul mondial riscă să aibă parte de două săptămâni de meciuri monotone şi meciuri de slabă calitate, plus posibilitatea unor controverse nedorite, în timp ce încearcă să găzduiască 48 de echipe la ediţia din 2026 din America de Nord.
Aceasta înseamnă că organismul care guvernează fotbalul mondial regândeşte formatul pentru următoarea Cupă Mondială, deoarece planurile lor iniţiale de a avea 16 grupe de câte trei echipe în prima fază, cu două din fiecare avansând în etapa următoare, par acum periculos de plictisitoare, precum şi cu un potenţial comportament nesportiv.
Aşa cum stau lucrurile acum pentru 2026, când Canada, Mexic şi SUA vor găzdui împreună Cupa Mondială, există riscul de a avea multe meciuri "moarte" - de exemplu, dacă ultimul meci din grupă ar fi între două echipe care au obţinut deja câte o victorie şi, prin urmare, sunt deja calificate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
FIFA a recunoscut, la începutul acestui an, că este îngrijorată de posibilitatea unor rezultate inventate, în care două echipe ar putea obţine un rezultat pozitiv pentru ambele, care ar elimina echipa din a treia grupă care nu joacă. "Este o problemă care a fost ridicată", a declarat vicepreşedintele FIFA, Victor Montagliani, în martie.
În formatul din 2026, cele 48 de echipe sunt reduse la 32 după faza grupelor, iar apoi turneul devine unul eliminatoriu.
Formatele alternative sunt acum pe masă, urmând ca anul viitor Consiliul FIFA, cabinetul atotputernic al organizaţiei, să decidă.
Acestea sunt, potrivit lui Arsene Wenger, şeful departamentului de dezvoltare a fotbalului la nivel mondial al FIFA, 12 grupe de patru echipe, cu cele mai bune echipe de pe locul trei avansând alături de primele două clasate, sau o altă opţiune de a împărţi Cupa Mondială în două jumătăţi separate de 24 de echipe, fiecare având şase grupe de câte patru echipe. Câştigătoarea fiecărei jumătăţi de tablo s-ar întâlni în finală.
Având în vedere cât de dramatice şi interesante s-au încheiat unele dintre grupele de patru echipe în Qatar, aceasta pare o propunere mai viabilă.
Dar acest lucru va însemna o creştere substanţială a numărului de meciuri. Cupa Mondială cu 32 de echipe din Qatar are un total de 64 de meciuri, încheiate în 29 de zile, iar, deocamdată, finala din 2026 va avea 80 de meciuri în 32 de zile.
Cu grupe de patru echipe, ar fi 104 meciuri, ceea ce ar necesita cel puţin o săptămână în plus.
În acest caz, FIFA riscă să încline echilibrul delicat al entuziasmului atotcuprinzător de care a dat dovadă Cupa Mondială din Qatar într-o afacere prelungită, care îşi pierde strălucirea odată cu diluarea calităţii divertismentului.
Cu toate acestea, mai multe meciuri ar însemna mai mulţi bani din drepturile de televizare şi, având în vedere că Cupa Mondială aduce aproximativ 90% din veniturile FIFA, conducătorii acesteia vor fi tentaţi.
Cupa Mondială din Qatar a obţinut 7,5 miliarde de dolari din drepturi şi venituri din sponsorizări, cu un miliard mai mult decât pentru turneul final din 2018 din Rusia, a declarat FIFA luna trecută, conform Reuters.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Mbappe vs Hakimi: Bătalia între fraţi care va decide soarta Franţei şi a Marocului la Cupa Mondială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe