FIFPRO acuză - Fotbaliştii au maxim o zi liberă pe săptămână din cauza calendarului supraîncărcat

Calendarul fotbalistic din ce în ce mai încărcat face ca unii jucători să aibă doar 12% din an pentru odihnă, ceea ce echivalează cu mai puţin de o zi liberă pe săptămână, se arată în raportul sindicatului mondial al jucătorilor FIFPRO, citat de Reuters.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului FIFPRO acuză - Fotbaliştii au maxim o zi liberă pe săptămână din cauza calendarului supraîncărcat

FIFPRO acuză - Fotbaliştii au maxim o zi liberă pe săptămână din cauza calendarului supraîncărcat

FIFPRO, care depune o plângere la autorităţile de reglementare antitrust din UE împotriva calendarului internaţional de meciuri al FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, a declarat că lipsa de odihnă contravine standardelor internaţionale de sănătate şi siguranţă şi este rezultatul faptului că organizatorii competiţiilor nu acordă prioritate bunăstării jucătorilor.

Un raport pentru sezonul 2023-24 arată că 54% dintre cei 1.500 de jucători monitorizaţi s-au confruntat cu un volum mare de muncă, mulţi depăşind recomandările medicale.

Aproape o treime (31%) au făcut parte din echipele de start pentru mai mult de 55 de meciuri, iar 17% au jucat în peste 55 de meciuri. Aproximativ 30% au jucat cel puţin şase săptămâni la rând două sau mai multe meciuri pe săptămână.

Toate cele trei competiţii europene ale cluburilor au fost extinse la 36 de echipe în acest sezon, iar sindicatele europene membre ale FIFPRO au iniţiat o acţiune în justiţie împotriva FIFA cu privire la Cupa Mondială a Cluburilor masculine extinsă la 32 de echipe, care va începe în iunie anul viitor în Statele Unite.

Meciurile internaţionale, cu clubul sau cu ţara, reprezintă 30% din meciurile jucătorilor cu un volum de muncă excesiv. În sezonul trecut, jucătorii au petrecut până la 18% din timpul lor anual de lucru în cantonamente ale echipei naţionale sau în activităţi media şi de parteneriat.

„Decalajul dintre cei care planifică şi programează competiţii internaţionale complexe şi cei care le joacă şi le experimentează nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Alexander Bielefeld, director al FIFPRO's global policy & strategic relations.

De asemenea, raportul a prezis că jucători precum Federico Valverde, Nicolo Barella şi Phil Foden vor juca până la 80 de meciuri în sezoanele viitoare din cauza extinderii competiţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici