Final de carieră pentru Thiago Alcantara: se retrage din fotbal la 33 de ani, după ce a încheiat contractul cu Liverpool

  • Thiago Alcantara s-a retras din fotbal după ce a părăsit Liverpool la final de contract, anunţă luni BBC Sport.
  • Fostul mijlocaş spaniol, în vârstă de 33 de ani, a avut o singură apariţie în sezonul 2023-24 din cauza unei accidentări.
Urmărește
541 afișări
Imaginea articolului Final de carieră pentru Thiago Alcantara: se retrage din fotbal la 33 de ani, după ce a încheiat contractul cu Liverpool

Sursa foto: Facebook / Thiago Alcantara

„Voi fi întotdeauna dispus să dau înapoi ceea ce mi s-a dat şi sunt recunoscător pentru acest timp, m-am bucurat de el", a postat el pe social media.

„Mulţumesc fotbalului. Şi tuturor celor care m-au însoţit şi m-au făcut un jucător şi o persoană mai bună de-a lungul timpului".

Thiago a suferit o intervenţie chirurgicală la şold spre sfârşitul sezonului 2022-23, dar nu a putut reveni până în februarie 2024, când a intrat ca rezervă târziu într-o înfrângere la Arsenal şi a suferit o altă accidentare.

Aceasta a fost cea de-a 98-a apariţie a sa pentru Liverpool, după ce s-a alăturat clubului cu un contract pe patru ani de la Bayern Munchen, în 2020.

Thiago a câştigat Cupa FA cu Liverpool în 2021-22 şi a ajutat anterior Bayern să câştige titlul în Bundesliga în fiecare dintre cele şapte sezoane ale sale cu clubul german, precum şi Liga Campionilor în 2019-20.

El şi-a început cariera cu Barcelona, câştigând La Liga de patru ori şi Liga Campionilor o dată, înainte de a se alătura lui Bayern în 2013.

Deşi s-a născut în Italia, când tatăl său - fosta extremă braziliană Mazinho - juca pentru Lecce, Thiago a ajuns la Barca la vârsta de 14 ani şi a reprezentat Spania în 46 de ocazii, între 2011 şi 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici