- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS: Sărăcie la Gala Sportului Hunedorean
Cel mai "consistent" premiu oferit la Gala Sportului de către Direcţia pentru Sport şi Tineret Hunedoara laureaţilor din 2010 a fost de 1.000 de lei, sumă cu câteva sute de lei mai mică decât salariul mediu pe economie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dincolo de aspectul financiar sărăcăcios, festivitatea de premiere, care a avut loc joi, a fost marcată de absenţa unor sportivi şi de erorile celor care au condus acest eveniment.
Performanţele celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2010 au fost răsplătite de Direcţia pentru Sport şi Tineret Hunedoara dintr-un buget total de 10.000 de lei.
Astfel, campioana europeană la gimnastică Amelia Racea, sportiva anului trecut în judeţul Hunedoara, a avut cel mai "consistent" premiu, însă acesta a fost de doar 1.000 de lei. Ana Maria Gherghel, campioană mondială la fotbal-tenis, prima clasată în topul disciplinelor neolimpice, a primit 650 de lei.
Reprezentantul DJTS Hunedoara, Marius Simina, a explicat modul în care fondurile au fost împărţite la această gală. "Conform legii, bugetul maxim pentru această festivitate a fost de 10.000 de lei. Cam 1.400 de lei au fost folosiţi pentru achiziţionarea de trofee şi plachete, iar restul de 8.600 de lei a fost împărţit sportivilor clasaţi pe primele şase locuri în cele două clasamente, olimpice şi neolimpice", a spus Simina.
Obişnuiţi însă cu acest tratament practicat de autorităţi, sportivii s-au mulţumit cu recompensele morale (diplome, cupe, plachete, materiale sportive) şi cu aplauzele celor din branşa lor.
Dintre cei 11 sportivi care s-au aflat pe cele 10 poziţii ale clasamentului la discipline olimpice, numai şapte au fost prezenţi la festivitate. Gimnastele Amelia Racea şi Raluca Haidu, clasate pe primele două locuri, dar aflate în cantonament la Izvorani, au avut o prezenţă "virtuală", întrucât DSTJ a prezentat o înregistrare video surpriză cu cele două campioane. Momentul a fost însă prost pus în scenă, iar imaginile cu cele două campioane au trecut aproape neobservate.
În cazul disciplinelor neolimpice, numărul laureaţilor prezenţi a fost mai mare, Oana Coşa (fotbal-tenis) şi Artur Meizel (tae-kwon-do) venind la festivitate deşi erau accidentaţi. "Înghesuirea" a 27 de performeri pe 10 locuri, pe motiv că toţi au obţinut titluri europene sau mondiale, a provocat confuzie în datele celor de la DSTJ, care au întocmit topul, iar prezentarea unor sportivi a fost greşită. Astfel, karatista Andra Daneliuc, de la Heian Deva, a fost atribuită altui club, în vreme ce performanţele karatistului Marius Biji au fost "mutate" la Campionatul European din Serbia, deşi au fost obţinute la cel din Italia.
Festivitatea a fost "colorată" şi de nelipsitele declaraţii plictisitoare ale politicienilor prezenţi, care s-au remarcat, ca de obicei, prin felicitări (din gură) şi promisiuni ce rămân de regulă neonorate.
Laureaţii anului 2010 din sportul hunedorean:
Sportiva anului: Amelia Racea (gimnastică, CNS CSS "Cetate" Deva);
Antrenoarea anului: Liliana Cosma (gimnastică, CNS CSS "Cetate" Deva);
Clubul public al anului: CNS CSS "Cetate" Deva;
Clubul privat al anului: CS Comexim Lupeni.
Sporturi neolimpice:
Cei mai buni antrenori: Florin Cotuţiu, Gheorghe Orban, Maria Micu, Valer Puia, Adela Popa, Corina Dorean (toţi de la gimnastică CNS CSS "Cetate" Deva), Nicolae Alexe (atletism,CNS CSS "Cetate" Deva), Mădălina Susan (gimnastică aerobică,CNS CSS "Cetate" Deva), Ilie Captari (box, CSS Hunedoara / Constructorul Hunedoara), Dan Gârbovan (judo, CSS Deva), Viorel Hăbian (tir cu arcul, Minerul Aninoasa), Liviu Cosmescu (judo, SCM Deva), Anca Băjan (nataţie, CSS Hunedoara), Elena Becze (gimnastică aerobică, CSS Petroşani), Marius Biji (karate, Heian Deva), Dima Druncea (fotbal tenis, CS Comexim Lupeni), Teodor Telembici (karate, CS Ryu Do Deva), Nicolae Iordăchescu (karate, Dacicus Orăştie), Radu Polifronie (karate, SCM Petroşani), Cristinel Popa (tae-kwon-do, Hard Steel Hunedoara), Ilie Zamfir (karate, Elite Center Hunedoara);
Cele mai bune cluburi publice: CSS Hunedoara, CSS Deva, SCM Deva, CSS Petroşani, CSM Petroşani;
Cele mai bune cluburi private: CS Ryu Do Deva, Dacicus Orăştie, Heian Deva, CS Budo Kuray Samurai Hunedoara, Minerul Aninoasa, hard Steel Hunedoara, Elite Center Hunedoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO