- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video FOCUS: Trofeul Cupei Mondiale - tentativă de record mondial de pase şi multă hărmălaie
Trofeul Cupei Mondiale FIFA a fost expus, joi, la Sala Palatului, publicului larg, cu această ocazie, România încercând să intre în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung şir de pase realizat în intervalul orar 9.00-22.00.
Deşi se doreşte a fi un motiv de sărbătoare şi relaxare, după ce parcurgi turul de o oră şi jumătate pleci mai obosit decât atunci când ai venit, din cauza gălăgiei din interior. Pentru a putea intra în Sala Palatului, acolo unde este expus trofeul FIFA, trebuie să aştepţi aproximativ 30 de minute la intrare, pentru a nu se crea aglomeraţie în sală.
Odată intrat în holul Sălii Palatului, te loveşti de zgomotul infernal făcut de cei câţiva oameni plătiţi să întreţină atmosfera cu ajutorul microfoanelor, care încearcă să acopere vocile celor câteva sute de persoane din incintă, ceea ce face ca acordurile unei formaţii africane abia să se mai facă auzite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
Trei dansatoare africane, acompaniate de o formaţie pe ritmuri tribale, deşi erau îmbrăcate în haine specifice continentului negru purtau în picioare pantofi cu toc de culoare neagră.
Tot în holul sălii a fost amenajată o zonă specială în care se doreşte stabilirea unui record mondial de pase. Oricine doreşte poate să intre în joc, singura condiţie este ca mingea să circule în permanenţă între orele 9.00 şi 22.00 şi să nu depăşească chenarul de culoare verde de aproximativ 40 de metri pătraţi. Iniţiativa aparţine companiei Coca Cola, care a adus trofeul Cupei Mondiale în România şi este realizată cu ajutorul jucătorilor formaţiei din liga a IV-a călărăşeană, Phoenix Ulmu. La această tentativă de record mondial a asistat şi un reprezentant al Cărţii Recordurilor.
"Entertainerii" îi îndemnau pe oameni să se alăture în jocul de pase pentru stabilirea noului recordului mondial, deşi acesta nu este deţinut, în prezent de nimeni, pentru simplul fapt că nimeni nu a pasat încontinuu timp de 13 ore. De asemenea, aceştia prezentau date despre parteneriatul dintre FIFA şi Coca Cola, precum şi informaţii despre trofeul Cupei Mondiale. Activitatea acestora nu ar fi fost deranjantă, dacă volumul din boxe nu era dat mult prea tare, ceea ce te făcea, după cele 90 de minute petrecute la Sala Palatului, să ai senzaţia că zgomotele din traficul bucureştean au dispărut complet.
Copiii s-au arătat încântaţi de multitudinea de jocuri dintre care puteau alege, dar abia aşteptau să vadă un scurtmetraj în format 3D, despre care auziseră că le va da senzaţia că se află în teren, alături de vedetele fotbalului mondial. "Mami, dacă îmi pun ochelarii ăştia o să joc fotbal cu Messi?", a întrebat un copil care purta un tricou cu juctorul argentinian.
Privirile celor care intră în hol sunt acaparate imediat de către mascota Zakumi, înaltă de aproximativ 2 metri şi 20 de centimetri, toţi copiii dorind să fie fotografiaţi alături de ea, chiar dacă nici cei mai mari nu ştiu cine este. Copiii cereau să facă poză cu leul, deşi acesta este un leopard, în timp ce un părinte, mai hâtru, îi răspunde fiului: "Cine-i ăsta, de a dat pojarul în el?".
De asemenea, în zona garderobei a fost amenajată o "sală a fotbalului" în care doritorii puteau să-şi măsoare forţa şutului, să joace fusbal, fotbal virtual sau să tragă şuturi la o poartă în care se află un goalkeeper.
În interior puteai zări persoane de toate vârstele, de la copii care nu ştiau să meargă pe propriile picioare, şcolari şi tineri, până la persoane mature îmbrăcate la costum şi bătrâni, în special bărbaţi.
Deşi locul este înţesat de oameni de ordine, jandarmi şi organizatori, pentru a ajunge la trofeu trebuia să ghiceşti pe unde să o iei, pentru că niciun indicator cu direcţiile către trofeu nu era amplasat. În cele din urmă ţi se explică faptul că trebuie să stai la coadă pentru a viziona mai întâi un filmuleţ în format 3D, care durează aproximativ şapte minute, după care te poţi îndrepta către zona în care este amplasat trofeul.
Scurtmetrajul, care conţine doar câteva secvenţe 3D, este realizat de FIFA în colaborare cu firma Coca Cola, şi conţine imagini de la diferite ediţii ale Cupei Mondiale realizat, printre care golul argentinianului Diego Armando Maradona din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, împotriva naţionalei Angliei, reuşita lui Zinedine Zidane din finala turneului final din 1998 sau golul brazilianului Ronaldo din ultimul act al competiţiei din 2002. Singurele imagini 3D sunt cele de la finala Cupei Mondiale desfăşurată în Germania, dintre Italia şi Franţa, precum şi bucuria unor copii din Africa în momentul în care văd goluri la televizor.
Pentru că până la ora 12.00 mai multe persoane au pus mâna pe cutia transparentă care proteja trofeul greu de şase kilograme şi înalt de 36,5 centimetri, organizatorii au decis ca aceasta să fie ştearsă. Pentru curăţarea cutiei, trei persoane au ridicat o pânză neagră, iar o a patra se ocupa de lustruire, totul sub atenta supraveghere a reprezentantului FIFA, Renata Pereira, de la departamentul de presă al forului mondial, care ţinea şi ea de bucata închisă la culoare.
Cei care doreau să se fotografieze alături de trofeul suprem erau nevoiţi să stea circa zece minute la coadă. Deşi trofeul putea fi observat şi de la aproximativ 25 de metri, dacă voiai să îl studiezi mai atent, organizatorii nu te lăsau, pentru a nu se prelungi aşteptarea celorlalţi.
Printre cei care s-au imortalizat alături de trofeu s-a numărat şi fostul atacant rapidist Robert Niţă, alături de fiul său Andreas.
"Orice fotbalist îşi doreşte să aibă ocazia să participe la o ediţie a Cupei Mondiale, este o încununare a carierei de fotbalist. Face fotbal, îi place şi de când a văzut reclame mi-a spus că vrea să vină. Dacă va avea talent să îmbrăţişeze această meserie, orice este posibil, pentru că orice părinte îşi doreşte ce este mai bun pentru copilul său. Dacă va avea valoare, sper să ajungă şi el alături de băieţii lui Hagi şi Popescu în echipa naţională", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, fostul atacant, în prezent moderator al unei emisiuni
Până la ora 13.00 trofeul fusese admirat şi pozat de mai bine de 1.500 de persoane.
Fostul internaţional, Miodrag Belodedici, s-a pozat şi el alături de trofeu, acesta fiind solicitat de foarte multe persoane pentru fotografii sau autografe. Un bunic s-a apropiat cu nepotul său de dublul câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi l-a rugat pe acesta să dea mâna cu cel mic. "Tată, el este cel mai mare fundaş al României", i-a spus bunicul nepotului.
La finalul turului, fiecare persoană care se poza alături de trofeu primea gratuit, o fotografie, în format 9x13 centimetri, precum şi o sticlă de suc.
Bucureşti este cea de-a 75-a "staţie" a turului trofeului Cupei Mondiale FIFA. Turneul trofeului Cupei Mondiale FIFA, prezentat de Coca Cola, a început la data de 21 septembrie 2001, în Elveţia, şi timp de 225 de zile va trece, în total, prin 84 de ţări, 93 de oraşe şi va parcurge peste 130.000 de kilometri. Din România, trofeul va pleca în Grecia, la Atena, după care va ajunge în Turcia, la Ankara.
(Material realizat de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro)
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO