- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (23.08.2023, 09:46)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fosta campioană olimpică la maraton a României, Constantina Diţă, omagiată la Budapesta
Muzeul atletismului mondial (MOWA) a onorat marţi 22 de sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice, campioni mondiali şi recordmeni în cadrul unei expoziţii organizate la la Muzeul Atletismului Mondial din Budapesta. Printre ei s-a numărat şi campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă.
Urmărește
3091 afișări
Fosta campioană olimpică la maraton a României, Constantina Diţă, omagiată la Budapesta
Obiecte precum încălţăminte, medalii şi premii au fost donate de atleţi pentru expoziţia MOWA din Etele Plaza din Budapesta, care a fost deschisă în aprilie şi a primit peste 34.000 de vizitatori.
Cadourile au fost înmânate sportivilor de către preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, pentru a le mulţumi pentru contribuţiile lor.
Anjelina Nadai Lohalith a fost prima care a fost recunoscută în cadrul ceremoniei.
Atleta născută în Sudanul de Sud a devenit prima membră a Echipei Mondiale de Atletism pentru Refugiaţi care a câştigat o competiţie internaţională la Cupa Cluburilor Campionilor Europeni la Cros, în februarie, şi urmează să concureze în proba feminină de 5.000 de metri la Budapesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
Lohalith a donat MOWA tricoul pe care l-a purtat la evenimentul din Spania.
Coe a acordat placheta de patrimoniu a atletismului mondial preşedintelui Asociaţiei Ungare de Atletism, Miklos Gyulai, în semn de omagiu pentru munca regretatului său tată, István Gyulai, fost secretar general al organismului de conducere, şi a lui Bojidar Spiriev, căruia i se atribuie crearea tabelelor internaţionale de punctaj.
Trofee de patrimoniu au fost înmânate donatorilor care au câştigat aurul la Campionatele Europene de la Budapesta în 1998 - aruncătorul de suliţă britanic Steve Backley şi atletul specialist în proba de 110 metri garduri Colin Jackson, maratonistul italian Stefano Baldini şi alergătorul polonez în proba de marş 50 de kilometri Robert Korzeniowski.
La expoziţie au participat, de asemenea, membrii Consiliului Mondial de Atletism Dame Valerie Adams din Noua Zeelandă, de patru ori campioană mondială la aruncarea greutăţii, Willie Banks din Statele Unite, fost deţinător al recordului mondial la triplu salt masculin, şi Nawal El Moutawakel din Maroc, membră a Comitetului Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care a câştigat aurul la 400 metri garduri feminin la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984.
"Mă bucur să fiu aici şi să particip la o ceremonie atât de minunată care reuneşte toate aceste legende venite din întreaga lume, care îşi arată sprijinul pentru sportul nostru", a declarat El Moutawakel pentru insidethegames.
"Când o vezi pe Dame Valerie şi această listă uriaşă de sportivi care au marcat istoria sportului nostru, este o adevărată bucurie pentru noi toţi.
Fosta campioană olimpică la maraton a României, Constantina Diţă, dublul campion olimpic la decatlon, britanicul Daley Thompson, şi dubla campioană mondială la săritura în înălţime, croata Blanka Vlašić, s-au numărat printre ceilalţi foşti atleţi legendari prezenţi.
Preşedintele World Athletics, Coe, membru al CIO şi dublu campion olimpic la 1.500 m cu Marea Britanie, a fost, de asemenea, omagiat în cadrul ceremoniei şi a subliniat importanţa reuniunii, care a urmat celei de la Eugene, în paralel cu Campionatele Mondiale de anul trecut, la care au participat 15 atleţi.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe