Franţa nu vrea risipă după Jocurile Olimpice de la Paris

Franţa îşi propune să recicleze materialele folosite pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 pentru a diminua cât mai mult risipa.

Urmărește
1155 afișări
Imaginea articolului Franţa nu vrea risipă după Jocurile Olimpice de la Paris

Franţa nu vrea risipă după Jocurile Olimpice de la Paris

Parisul vrea să reducă cât mai mult risipa lăsată de Jocurile Olimpice de anul acesta printr-un plan complex de reciclare, conform France 24. În ciuda reputaţiei negative a evenimentului, considerat pe parcursul anilor drept o mare irosire de echipamente sportive şi alte materiale, francezii şi-au promis să schimbe această percepţie procedând altfel.

Organizatorii au început de la inventarul tuturor lucrurilor necesare, după care, la începutul fiecărui proces de achiziţie, au solicitat furnizorului să propună o a doua viaţă pentru produsele sale după folosirea lor în cadrul evenimentului care a implicat 32 de sporturi diferite şi aproximativ 10 milioane de spectatori.

Ce se întâmplă mai exact cu materialele

Echipamentele sportive vor fi folosite în primul rând în cadrul Jocurilor Paralimpice, care se vor desfăşura între 28 august şi 8 septembrie, după care vor fi donate în diferite părţi. Mingile de tenis folosite la Roland-Garros şi chiar nisipul foarte fin folosit pentru terenul de volei pe plajă din faţa Turnului Eiffel vor fi donate diferitor cluburi sportive franceze, la fel ca majoritatea celorlalte echipamente sportive.

Cele peste 14.000 de saltele din plastic reciclat utilizate în satul olimpic vor fi donate armatei franceze, în timp ce bazele lor din carton vor fi reciclate, mai adaugă France 24.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice vrea o a doua viaţă pentru 90% din cele şase milioane de articole folosite, iar pentru restul sunt în curs de elaborare acordurile finale, printre ele numărându-se şi posibilitatea fanilor de a cumpăra obiectele drept suveniruri, inclusiv steagurile folosite în timpul prezentării medaliilor.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici