Fraţii Maior, aproape de o performanţă spectaculoasă în Mondialul de Raliuri

Campion european en-titre de juniori, Norbert Maior, este în acest moment pe primul loc în topul juniorilor la Rally Acropole, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) după primele două zile.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior, aproape de o performanţă spectaculoasă în Mondialul de Raliuri

Fraţii Maior, aproape de o performanţă spectaculoasă în Mondialul de Raliuri

Participant în Mondial datorită unei burse primite după câştigarea titlului continental, Maior a impresionat în Grecia încă de la antrenamentele oficiale, unde a fost cel mai rapid dintre juniori. În WRC, juniori sunt consideraţi piloţii cu vârsta până în 28 de ani. Toţi din WRC Junior concurează pe acelaşi model de maşină, Ford Fiesta Rally3.

Sâmbătă, încă de pe primii kilometri parcurşi, Maior, care o are pe sora sa Francesca în postura de copilot, Maior a reuşit să se declare unul dintre favoriţi la câştigarea etapei.

Cu un ritm constant, fraţii Maior au fost pe a treia probă pe primul loc, apoi au coborât pe poziţia secundă, însă au forţat pe ultima probă a zilei, atunci când au urcat pe primul loc.

După primii 135 de kilometri dintr-un total de 305, fraţii Maior sunt cronometraţi cu 1:49:23.0, având un avantaj de 15,5 secunde în faţa estonienilor Rumet Jurgenson/Siim Oja, liderii clasamentului mondial.

Dacă va câştiga etapa în WRC Junior, Maior va fi al doilea român din istorie care reuşeşte o astfel de performanţă, singurul de până acum fiind Simone Tempestini, în 2016, când a şi devenit campion mondial la juniori.

Sâmbătă sunt programate alte şase probe speciale, prima dintre ele urmând să înceapă la ora 8:15. Acropole Rally se va încheia duminică după amiază odată cu ultima probă şi podiumul de premiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici