Fraţii Maior au câştigat Acropole Rally şi sunt vicecampioni mondiali de juniori la raliuri

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior, campioni europeni en-titre, au câştigat Acropole Rally la juniori, ultima etapă a sezonului 2024 în WRC Junior, şi au devenit vicecampioni mondiali, a doua mare performanţă a României la acest nivel după titlul cucerit de Simone Tempestini în 2016.

Urmărește
578 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior au câştigat Acropole Rally şi sunt vicecampioni mondiali de juniori la raliuri

Fraţii Maior au câştigat Acropole Rally şi sunt vicecampioni mondiali de juniori la raliuri

Ajunşi în WRC după ce au primit o bursă din partea promotorului ca urmare a faptului că anul trecut au câştigat titlul continental, fraţii Maior au avut o prestaţie solidă şi constantă în Grecia, unde au stabilit reperul încă de la antrenamente.

Echipajul de la Napoca Rally Academy s-a instalat pe poziţia de lider încă de vineri seară, iar ulterior au oscilat între prima poziţie şi cea de-a doua. Pe ultimii 80 de kilometri, cei doi nu au mai cedat şi au câştigat clar divizia juniorilor, cu un avantaj de un minut şi şase secunde de locul doi, format din estonienii Romet Jurgensson şi Siim Oja.

Este primul echipaj 100% românesc din istorie care câştigă o etapă în WRC Junior. O performanţă similară a mai reuşit Simone Tempestini, în 2016, când a şi devenit campion mondial de juniori, dar atunci avea în dreapta un copilot italian.

După cele 5 etape din Mondialul dedicat juniorilor, Norbert Maior a devenit vicecampion în WRC, cu un total de 80 de puncte, fiind depăşit doar de estonianul Jurgensson. Locul 3 mondial a fost ocupat de turcul Ali Turkann.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici