FRF a cerut oficial în urmă cu 2 ani ca arbitrii să fie urmăriţi
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că FRF a solicitat oficial organelor staului, în urmă cu doi ani, ca arbitrii să fie urmăriţi pentru a depista eventuale acte de corupţie.
Dragomir: FRF a cerut oficial în urmă cu 2 ani ca arbitrii să fie urmăriţi
"Federaţia Română de Fotbal, prin preşedintele Mircea Sandu, a cerut oficial organelor abilitate, în urmă cu doi ani, ca arbitrii şi oamenii de fotbal să fie urmăriţi. Acum doi ani s-a întâmplat. Şi nu te joci cu aşa ceva. Sunt convins că s-au ascultat toate telefoanele. Al meu? Normal, al meu cred că e ascultat de cinci ani. Mă tem doar să nu ne pedeapsească Dumnezeu. În rest nu mă tem de nimic", a declarat Dragomir, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Ce arbitrii corupţi sunt un pericol social?
"Sunt abuzuri prea mari. Aceşti oameni nu sunt criminali. Legea spune clar că ar fi trebuit să fie vorba de un pericol social. Dar ce arbitrii corupţi sunt un pericol social, ce Dumnezeu? Dar, mă rog, nu vreau să vorbesc mai multe pentru că nu e bine".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ionuţ Costea a fost eliberat, după ce fusese reţinut în Turcia
-
Bloomberg: Administraţia Trump pregăteşte dezvăluirea planului de încetare a războiului din Ucraina
-
Victor Ponta, întrebat dacă se aşteaptă să fie dat afară din PSD: Îmi asum tot ceea ce fac / Nu exclude o colaborare cu Călin Georgescu
Nu cred că vor mai apărea şi alte nume de arbitri
"Eu nu cred că vor mai apărea şi numele altor arbitrii în acest scandal pentru că i-ar fi chemat acum. Nu cred să mai fie şi alţii implicaţi. Despre conducători nu ştiu ce să zic pentru că nu am citit rechizitoriul şi nu ştiu dacă mai sunt şi alţii în afară de Penescu. Dar chiar dacă apar şi îi arestează procuratura, înseamnă că sunt şi vinovaţi? Ar trebui să existe prezumţia de nevinovăţie. Până nu se pronunţă ultima instanţă sunt nevinovaţi", a mai spus Dragomir.
Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.
Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.
Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane, avocaţii acestora au făcut recurs, care a fost respins, vineri, de Curtea de Apel Piteşti, astfel că toţi au rămas în arest.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO