FRF a înregistrat un profit de 13,755 de milioane de euro în 2011

Federaţia Română de Fotbal a înregistrat anul trecut un profit de 59,418 milioane de lei (13,755 milioane de euro) a anunţat, luni, în cadrul Adunării Generale Ordinare, trezorierul forului prezidat de Mircea Sandu, Vasile Filimon.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului FRF a înregistrat un profit de 13,755 de milioane de euro în 2011

FRF a înregistrat un profit de 13,755 de milioane de euro în 2011 (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

În 2011, FRF a avut încasări de 127,414 milioane de lei (29,562 milioane de euro) şi cheltuieli de 67,996 milioane de lei (aproximativ 15,776 milioane de euro).

Potrivit lui Filimon, FRF mizează pentru anul curent pe venituri de 51,111 milioane lei (11,25 milioane de euro), în timp ce cheltuielile vor ajunge la 110,529 milioane de lei (25,505 milioane de euro).

Diferenţa de bani necesară continuării activităţii în acest an va fi acoperită din profitul înregistrat anul trecut, 59,418 milioane (13,755 milioane de euro).

De asemenea, acţiunile echipei naţionale de seniori din acest an vor costa FRF peste 2,5 milioane de euro.

În timp ce anunţa că deficitul preconizat pentru anul curent va fi acoperit din profitul de anul trecut, Filimon a fost întrerupt de preşedintele Mircea Sandu, care a anunţat că FRF urmează să semneze contracte noi de sponsorizare, dar şi să vândă drepturile TV pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014. "Diferenţa o vom acoperi din banii din drepturile TV pentru preliminariile Cupei Mondiale, din meciurile pe care le vom organiza, dar şi din banii veniţi de la sponsorii care ne bat la uşă înainte de preliminarii", a spus Sandu.

Anul trecut, FRF a investit 1,1 milioane de euro în centrul de pregătire de la Buftea, banii fiind cheltuiţi pentru amenajarea unei parcări de 2.200 de metri pătraţi, a 1.400 de metri pătraţi de alei, dar şi pentru construirea unui teren de tenis, a unui teren de fotbal pe plajă, precum şi a unei suprafeţe de joc naturală pentru fotbal.

Potrivit lui Filimon, până în prezent FRF a investit peste cinci milioane de euro în centrul de pregătire de la Buftea.

De asemenea, FRF va mai cheltui 600.000 de euro pentru dotarea cu sisteme de încălzire a celor două terenuri de joc de la Centrul Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia, deşi terenul principal a fost reînsămânţat anul trecut înaintea Campionatului European sub 19 ani găzduit de România.

Pe de altă parte, Centrul Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia a înregistrat anul trecut un profit net de 46.000 de lei la venituri de 4,589 de milioane de lei, cheltuieli de 4,51 milioane de lei, în timp ce impozitul pe profit a fost de 33.000 de lei.

Anul acesta FRF va continua programul prin care oferă mingi de fotbal fiecărui club de copii şi juniori, suma totală alocată în 2012 pentru cele 6.250 de baloane fiind de 110.000 de euro.

Pe de altă parte, preşedintele clubului Progresul Bucureşti, care activează în Liga a IV-a cu jucători a căror vârstă nu depăşeşte 17 ani, Bogdan Tohăneanu, i-a solicitat lui Mircea Sandu instituirea unui fond prin intermediul căruia grupările de copii şi juniori care prezintă proiecte viabile să poată accesa banii necesari susţinerii activităţii sportive pentru întreţinerea suprafeţelor de joc, dotarea acestora cu plase, porţi şi alte echipamente.

"Sunt de acord că susţinerea cluburilor de copii şi juniori nu se ridică la nivelul dorit. Sunt de acord cu propunerea domnului Tohăneanu ca pe modelul fondurilor europene să se instituie un fond. Îl voi desemna pe trezorierul Filimon să găsească banii necesari, iar propunerea va fi analizată în următoarele şedinţe ale Comitetului Executiv", a adăugat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici