FRF a modificat regulamentul de licenţiere, oferind cluburilor posiblitatea de a se adresa TAS

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, menţionând la articolul 6 că licenţierea nu intră sub jurisdicţia instanţelor de drept comun, dar că deciziile Comisiei de Apel pot fi atacate doar la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Urmărește
11 afișări

Conform unui comunicat publicat, joi, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, termenul pentru contestarea deciziilor la TAS este de 21 de zile de la comunicare.

"Având în vedere Hotărârea Comitetului Executiv din data de 20.06.2011 cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, în conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Sandu Mircea - preşedinte FRF, Dragomir Dumitru - prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – vicepreşedinte FRF, dispune modificarea şi completarea art. 6, alin. 3 şi 6 din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2010, alineatele menţionate urmând a avea următorul text:

«3. Comisia de Apel, formată din 5 membri, soluţionează apelurile înaintate în scris şi ia o decizie definitivă şi executorie pe plan intern în ceea ce priveşte acordarea licenţei. Hotărârea Comisiei de apel poate fi atacată la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne în termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea acţiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspendă executarea Hotărârii Comisiei de Apel.

6. Sistemul naţional de licenţiere a cluburilor nu intră sub jurisdicţia instanţelor de drept comun, Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne fiind singurul organism competent a soluţiona recursurile formulate împotriva hotărârilor Comisiei de Apel»", se menţionează pe site-ul citat.

De asemenea, Comitetul de Urgenţă a adus modificări şi Regulamentului de procedură al Comisiilor de licenţiere în cadrul articolului 24, alineatele 2 şi 3, care au următoarea formulare:

"2. Decizia Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere este definitivă şi executorie pe plan intern.

3. Decizia pronunţată de Comisia de Apel va putea fi atacată la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne în termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea acţiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspendă executarea Hotărârii Comisiei de Apel".

Dispoziţiile Comitetului de Urgenţă al FRF intră în vigoare începând cu data prezentei hotărâri.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formaţii nu au primit licenţa după ce directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu nouă voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă, la capitolul diverse al şedinţei de luni, propunerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licenţiere să nu mai fie luat în considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua în Liga I. Astfel FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, echipe care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut să joace în primul eşalon.

Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat această hotărâre, considerând că membrii Comitetului Executiv nu au atribuţii în acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permiţând echipelor care nu au obţinut licenţa pentru sezonul 2011/2012 să se adrese TAS, însă federaţia nu preciza faptul că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar fi rămas în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici