- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FRF îl va suspenda pe Prunea doar dacă acesta va fi trimis în judecată
Membrii Comitetului Executiv al FRF au stabilit în şedinţa de luni să îl suspende din funcţie pe directorul de relaţii internaţionale Florin Prunea, pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, doar în situaţia în care acesta va fi trimis în judecată.
FRF îl va suspenda pe Prunea doar dacă acesta va fi trimis în judecată (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
"În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 22.06.2009 s-a hotărât ca în măsura în care domnul Florian Prunea va fi trimis în judecată, contractul individual de muncă încheiat cu FRF va fi suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Mircea Sandu, publicat, luni, pe site-ul oficial al FRF.
Conform sursei citate, la data de 28 mai 2009, DNA-Serviciul Teritorial Piteşti a informat FRF cu privire la luarea măsurii preventive privind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Bucureşti, faţă de inculpatul Florian Prunea. De asemenea, inculpatul a fost obligat, printre altele, la respectarea obligaţiei de a nu îşi exercita profesia de director în cadrul FRF, funcţie în exercitarea căreia a săvârşit fapta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În comunicat, FRF anunţă că Florin Prunea nu şi-a exercitat atribuţiile de director de relaţii internaţionale, el aflându-se în concediu de odihnă din 29 mai până la 30 iunie.
"Menţionăm că măsurile şi obligaţiile arătate mai sus au caracter personal, motiv pentru care domnul Florian Prunea are obligaţia de a respecta măsurile şi obligaţiile dispuse de DNA. În ceea ce priveşte FRF, aceasta are obligaţia de a verifica respectarea de către inculpat a obligaţiilor ce-i incumbă în conformitate cu ordonanţa sus-menţionată. De altfel, la data de 29.05.2009, dl. Florian Prunea a solicitat aprobarea efectuării concediului de odihnă în perioada 29.05.2009 – 30.06.2009, cerere care a fost aprobată de Directorul General al FRF, dl. Ioan – Angelo Lupescu. Faţă de cele arătate mai sus, precizăm că începând cu data de 28.05.2009, domnul Florian Prunea nu şi-a mai exercitat în niciun mod funcţia pe care o deţine în cadrul FRF, atribuţiile acestuia fiind preluate de către Directorul General al FRF, dl. Ioan-Angelo Lupescu", se arată în comunicat.
"Menţionez că niciodată nu am fost de acord cu acţiuni de natură să afecteze principiile de bază ale fotbalului românesc şi, mai ales integritatea competiţiilor organizate la nivel naţional şi, indiferent ce afirmă, cu rea-credinţă, unii sau alţii, am solicitat întotdeauna angajaţilor FRF, conducătorilor din fotbalul românesc, arbitrilor şi jucătorilor să respecte legea, precum şi regulamentele sportive aplicabile în activitatea fotbalistică", explică Sandu în comunicatul care a fost prezentat Comitetului Executiv al FRF şi a fost avizat de acesta în cadrul şedinţei de luni.
Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenţă şi luare de mită în legătură cu anularea unei amenzi de 300.000 de lei, primită de patronul FC Argeş, Cornel Penescu, de la Comisia de Disciplină a FRF.
Conform unor surse judiciare, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Florin Prunea, care este acuzat că ar fi primit suma de aproximativ 10.000 de dolari de la Cornel Penescu, pentru a interveni în rezolvarea favorabilă a amenzii primite de patronul FC Argeş. Prunea ar fi primit banii, în schimbul cărora trebuia să intervină pe lângă membrii comisiilor FRF, în sensul de a îi influenţa în deciziile lor, mai susţineau sursele citate.
În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.