- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (10.10.2011, 16:26)
- Andrei Mazurchievici ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FRF: Membrii C.Ex nu pot fi sancţionaţi pentru că nu au semnat decizia de excludere a Craiovei
Consilierul juridic al FRF Adrian Stângaciu a recunoscut luni, într-o conferinţă de presă, că actul de excludere a Universităţii Craiova nu a fost semnat de toţi membrii Comitetului Executiv, dar hotărârea este valabilă, iar cei care nu au semnat, deşi erau obligaţi să o facă, nu pot fi sancţionaţi.
Urmărește
190 afișări
FRF: Membrii C.Ex nu pot fi sancţionaţi pentru că nu au semnat decizia de excludere a Craiovei (Imagine: Shutterstock)
Întrebat despre documentele prezentate, săptămâna trecută, de Adrian Mititelu, potrivit cărora decizia de excludere provizorie a Universităţii Craiova din 20 iulie nu a fost semnată de Dumitru Dragomir, Cornel Sfaizer şi Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv prezenţi la şedinţă la acea dată, Adrian Stângaciu a spus că aceştia erau obligaţi să o semneze, dar nu este prevăzută în regulamentul FRF nicio sancţiune în cazul în care nu o fac.
"Hotărârea Comitetului Executiv nu a fost semnată de toţi cei prezenţi. Toţi participanţii prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv sunt obligaţi să semneze, dar totuşi nu este prevăzută nicio sancţiune în cazul în care nu o fac", a spus Stângaciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Adrian Stângaciu a afirmat că excluderea provozorie Universităţii Craiova a fost decisă în conformitate cu regulamentele forurilor internaţionale.
Consilierul juridic al FRF a precizat că una dintre erorile pe care conducătorii clubului Universitatea Craiova le-au făcut în litigiul cu Victor Piţurcă a fost faptul că gruparea olteană s-a adresat instanţelor civile după ce nu a primit soluţii favorabile la instanţele fotbalistice.
Avocatul FRF, Cristian Ene, a precizat că în cazul în care federaţia nu lua decizia excluderii Universităţii Craiova, forul risca sancţiuni din partea FIFA şi UEFA, care ar fi periclitat participarea echipelor româneşti la competiţiile internaţionale.
La rândul său, avocatul LPF, Cătălin Ciubotă, consideră că Adrian Mititelu a prejudiciat clubul Universitatea Craiova, LPF, dar şi pe suporterii formaţiei oltene.
"Domnul Mititelu spune că este furat prin diverse inginerii. Domnul Mititelu a prejudiciat clubul Universitatea Craiova, LPF, suporterii şi cluburile afiliate. Astfel, în 2002, s-a înfiinţat o societate Fotbal Club U Craiova SA, o societate pe acţiuni care a fost înregistrată conform legii. Această societate a obţinut afilierea în cadrul FRF, de a fi membru al LPF şi era singura entitate care avea licenţa şi era îndreptăţită să participe în Liga I. Apoi înfiinţează o altă societate, care abreviază denumirea societăţii mamă. O societate, care nu deţine licenţă, nu este afiliată, nu are niciun fel de drept şi nu are nicio relaţie cu FRF şi LPF. Neavând niciun drept sportiv, a emis facturi şi a prejudiciat societatea mamă, prin care a încasat drepturile tv. Astfel, a prejudiciat cluburile, suporterii şi LPF", a subliniat Ciubotă.
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că Universitatea Craiova este doar exclusă provizoriu şi poate fi reprimită în structurile FRF dacă renunţă la procesele din instanţele civile.
"Nu s-a vorbit niciodată de dezafiliere. Universitatea este exclusă provizoriu din competiţie. Ea va fi reprimită acolo unde era din punct de vedere sportiv, dacă renunţă la proces şi îndeplineşte condiţiile de licenţiere, respectiv în Liga a II-a", a menţionat Alexandru.
Vicepreşedintele Universităţii Craiova, Vlad Roşca, prezent la conferinţa de presă, a primit permisiunea să rămână în sala de la Casa Fotbalului, cu condiţia să nu ia cuvântul. Roşca a încercat să se adreseze oficialilor FRF şi LPF, iar Valentin Alexandru l-a dat afară din sală.
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, la 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.
Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat, joi, FRF, de fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova. Mititelu a prezentat două documente, adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei Adalbert Kassai informa clubul Universităţii Craiova de decizia de dezafiliere, ce nu conţine nicio semnătură, şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie.
Pe lista membrilor Comitetului Executiv al FRF, care au fost prezenţi la şedinţa din 20 iulie 2011 şi care au fost de acord cu deciziile luate, lipsesc semnăturile lui Dumitru Dragomir, Vasile Avram şi Cornel Sfaizer, ceea ce, potrivit lui Mititelu, ar face ca hotărârea de excludere a Universităţii să fie nulă.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe